اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر : مصرف بیش از حد شیرینی چه بلایی سر کودکان می‌آورد
کد خبر : ۱۵۳۸۳
تعداد بازدید : ۲۴۲
متن کامل خبر

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: مصرف بی‌رویه شکلات و شیرینی موجب بی‌اشتهایی و سیری کاذب در کودکان شده، آنها را برای مصرف وعده‌های اصلی غذایی بی‌اشتها می‌کند و همین موضوع باعث اختلال رشد در کودکان می‌شود. به گزارش بهداشت نیوز، دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه والدین از نگهداری شکلات و شیرینی در منزل خود داری کنند، خاطر نشان کرد: از قرار دادن شکلات و شیرینی به‌عنوان جایزه خودداری کنید و با تنظیم یک برنامه منظم، تعداد شکلات و شیرینی کـه کودک در طول روز مصرف می‌کند را کنترل کنید. وی تصریح کرد: برای جلوگیری از آسیب به دندان‌ها باید به کودکان آموزش داد که پس از خوردن مواد قندی و شیرینی به ویژه شکلات‌ها و آب‌نبات‌هایی که به سطح دندان می‌چسبند، دهان و دندان‌های خود را با آب و در صورت امکان مسواک شست‌وشو دهند. دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه مصرف بی‌رویه تنقلات غذایی کم‌ارزش ذائقه غذایی کودکان را تغییر می دهد، ابراز کرد: مطالعات متعددی رابطه بین خوردن مواد شور در کودکی و افزایش فشارخون در دوران بزرگسالی را اثبات کرده است؛ علاوه بر این نوشیدن بی‌رویه نوشابه‌های گازدار نیز علاوه بر ایجاد سیری کاذب، موجب اختلال در جذب مواد مغذی مانند کلسیم می‌شود. وی افزود: به والدین توصیه می‌شود که کودکان را به مصرف تنقلات سنتی مثل نخودچی و کشمش، گردو، بادام، پسته، گندم‌برشته، برنجک، عدس برشته‌شده، توت خشک، انجیر خشک و برگه‌ها تشویق کنند. مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: برخی از کودکان سنین مدرسه از خوردن گوشت امتناع می‌کنند؛ این در حالی است که مصرف گوشت به‌عنوان منبع عمده پروتئین با کیفیت خوب، آهن و روی حائز اهمیت است؛ بنابراین این مادران بهتر است که در غذاهای مورد علاقه کودکان مانند ماکارانی، کتلت، همبرگر و کباب از گوشت چرخ‌شده استفاده کنند. وی تأکید کرد: میزان نیاز به گروه شیر و لبنیات در سنین مدرســه 2 تا 3 واحد در روز است؛ بنابراین اگر کودکی علاقه به مصرف شیر ندارد، می‌توان از شیرهای طعم‌دار و یا تهیه مواد غذایی مانند فرنی، بستنی و کشک برای این موضوع بهره گرفت. دکتر اباصلتی بیان کرد: معمولاً کودکان در این سنین تمایلی به مصرف سبزی‌های تازه ندارند؛ بنابراین به مادران توصیه می‌شود که از سبزی‌های خام مثل هویج، گوجه‌فرنگی، کاهو، گل کلم و سبزی‌های پخته برای کودکان استفاده کنند.