اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
محققان میگویند؛ غذاهای سرخشده ریسک افسردگی و اضطراب را افزایش میدهند
متن کامل خبر
تحقیقات جدید نشان میدهد که خوردن غذاهای سرخشده میتواند خطر افسردگی و اضطراب را افزایش دهد.
به گزارش مهر و بهنقل از هلثلاین، یک مطالعه جدید به ارتباط بین مصرف مکرر غذاهای سرخشده و موارد بیشتر اضطراب و افسردگی پی برده است.
این مطالعه به این نتیجه رسید که مصرف منظم غذاهای سرخشده، بهویژه سیبزمینی سرخشده، به ترتیب ۱۲% و ۷% خطر ابتلا به اضطراب و افسردگی را افزایش میدهد.
کارشناسان میگویند که این ارتباط به دلایل متعددی از جمله اختلال در روده، افزایش التهاب و اختلال در متابولیسم لیپید(چربی) است.
تحقیقات جدید نشان میدهد که آنچه میخوریم ممکن است نه تنها از نظر جسمی بلکه از نظر روحی نیز بر ما تأثیر بگذارد. بهطور خاص، مطالعه جدید محققان دانشکده پزشکی سنت لوئیس در واشنگتن نشان میدهد که رژیم غذایی سرشار از مصرف غذاهای سرخشده، بهویژه سیبزمینی سرخشده با افزایش موارد اضطراب و افسردگی مرتبط است.
محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف مکرر غذای سرخشده بهدلیل وجود یک آلاینده در غذاهای سرخشده بهنام آکریل آمید، بهشدت با خطر بیشتر بروز اضطراب و افسردگی مرتبط است.
مشخص شده است که این آلاینده باعث التهاب عصبی و اختلال در متابولیسم لیپید میشود که میتواند بر سلامت روان تأثیر بگذارد.
از نظر محققان، این فرضیه وجود دارد که التهاب ممکن است ترشح دوپامین را کاهش دهد و همچنین مناطقی از مغز را که با پاداش مرتبط هستند را کمرنگ کند.
علاوه بر این، غذاهای سرخشده معمولاً فاقد فیبر، فیتونوترینتها و چربیهای سالم هستند که تأثیر مثبتی بر سلامت مغز دارند و به نوبه خود، این روند میتواند بر روده هم تأثیر بگذارد.
به گفته محققان، فقدان این ترکیبات میتواند باعث اختلال در نحوه ارتباط روده و مغز با یکدیگر شود. بیش از ۹۰ تا ۹۵ درصد سروتونین ما در روده ساخته میشود و بنابراین، فرض بر این است که عدم تعادل در میکروبیومهای روده بر تولید این انتقالدهندههای عصبی تأثیر میگذارد که به نوبه خود بر خلقوخوی ما تأثیر منفی میگذارد.