اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
شیوه نگهداری گوجهفرنگی برای مصرف در زمستان
متن کامل خبر
از آنجا که گوجهفرنگیهای فصل زمستان رنگ و طعم گوجهفرنگیهای تابستان را ندارد شما میتوانید با روشهای سادهای آن را برای زمستان ذخیره کنید.
به گزارش نمناک، برای تهیه بسیاری از غذاها از گوجهفرنگی استفاده میکنیم، اما با سرد شدن هوا رنگ و طعم گوجهفرنگیهای قرمز پرآب و گوشت تابستانه تغییر میکند و جای خود را به گوجهفرنگیهای گلخانهای میدهد. همچنین در فصل زمستان با کمیاب شدن گوجهفرنگی قیمت آن نسبت به تابستان بسیار بیشتر است.
بنابراین بسیاری از خانمهای ایرانی به رسم دیرین خود مانند مواد خوراکی دیگر گوجهفرنگی را برای فصل زمستان نگهداری میکنند؛ برای نگهداری از گوجهفرنگی برای فصل زمستان روشهای مختلفی وجود دارد که شما را با این روشها آشنا میکنیم.
هنگام خرید گوجهفرنگی به نکات زیر توجه کنید:
هنگام خرید گوجهفرنگی، گوجههای رسیده و قرمز را که سفت نیستند و قسمتهای سفید و سبز ندارند را انتخاب کنید. بهتر است گوجههایی که کمتر گوشت و بیشتر دانه دارند را انتخاب کنید.
روش جدا کردن پوست گوجهفرنگی
قبل از اینکه روشهای مختلف نگهداری گوجهفرنگی برای فصل زمستان را برای شما توضیح دهیم، بهتر است ابتدا با روش جدا کردن پوست گوجهفرنگی آشنا شوید.
برای پوست کندن گوجهفرنگی نیاز نیست مانند میوهها از چاقو استفاده کنید، زیرا در صورت استفاده از چاقو گوشت و پوست گوجه با هم جدا میشوند. برای جدا کردن راحت پوست گوجهفرنگی، دو دقیقه گوجه را در آب جوش بیندازید.
سپس گوجهها را از آب جوش بیرون آورید و در آب سرد قرار دهید؛ بعد از چند دقیقه راحت میتوانید با کمک چاقو پوست گوجهها را بکنید.
نگهداری گوجهفرنگی در فریزر
روش اول:
1- ابتدا گوجهفرنگی تازه مطابق با مصرف و گنجایش فریزر خود تهیه کنید.
2- گوجهفرنگیها را بشویید.
3- به همان شیوه که گفتیم، پوست گوجهفرنگیها را گرفته و خرد کنید.
4- گوجهفرنگیهای خردشده را در قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز بگذارید.
5- زمانی که گوجهفرنگی پخت، به آن مقداری نمک بزنید و اجازه دهید تا سرد شود.
6- گوجهفرنگیهای پختهشده را داخل کیسه فریزر بریزید و در فریزر بگذارید.
روش دوم:
1. پس از تهیه گوجهفرنگی تازه، آنها را شسته و پوست بگیرید.
2. سپس گوجهها را خرد کنید.
3. چند پیاز را پوست بکنید و خرد کرده و سرخ کنید؛ میزان پیاز بستگی به مقدار گوجهفرنگی دارد.
4. گوجهفرنگیهای خر شده را درون یک قابلمه بریزید و پیاز داغ را به آن بیفزایید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید.
5. پس از پخته شدن گوجهها، گاز را خاموش کرده و اجازه دهید گوجهها سرد شود.
6.گوجه فرنگیهای پختهشده را درون کیسه فریزر یا داخل ظروف در دار ریخته و درون فریزر بگذارید.
تهیه کمپوت گوجهفرنگی
1- ابتدا گوجهفرنگیها را شسته و خرد کنید.
2- قابلمه مناسبی انتخاب کنید و گوجهفرنگیها را داخل آن بریزید؛ سپس روی حرارت ملایم قرار دهید.
3- سپس برای طعمدار شدن گوجهفرنگیها مقداری فلفل سبز تند و مرزه را ریز کرده و داخل گوجهفرنگیها بریزید.
4- بعد از نرم شدن و پختن گوجهها مقداری نمک و ادویههای دلخواه خود را به گوجهها بیفزایید.
5- سپس مقداری روغن داخل گوجهها بریزید و بگذارید گوجهها چند دقیقه روی حرارت بماند.
6- زمانی که گوجهفرنگیها سرد شد آنها را داخل شیشههایی با در فلزی بریزید.
7- شیشههای حاوی گوجهفرنگی را داخل قابلمه بزرگی که در آن، آب در حال جوشیدن است، قرار دهید.
8- شیشهها را پس از 15 تا 20 دقیقه از آب جوش بیرون آورده و در جای مناسبی بگذارید.
9- این شیشهها را میتوانید بیرون از یخچال نیز نگهداری کنید.
خشک کردن گوجهفرنگی
- گوجهفرنگیها را شسته را و ورقهای خرد کنید.
- گوجهها را درون سینی تمیزی چیده و با استفاده از حرارت آفتاب، بخاری یا فر خشک کنید.
- گوجههای خشکشده را درون ظرف تمیزی بریزید و نگهدارید.
- اگر گوجهها کاملاً خشک نشده باشند، کپک خواهند زد.
پوره گوجهفرنگی
1- گوجهفرنگیهای تازه را خوب بشویید و از وسط نصف کنید.
2- قسمت سر گوجه و قسمتهای خراب آن را کاملاً جدا کنید.
3- با قاشق، دانههای گوجهفرنگی را جدا کنید.
4- گوجهها را خرد کنید.
5- گوجهها را داخل قابلمه چدن یا آلومینیومی که کف ضخیم و سنگینی دارد، بریزید و روی حرارت بگذارید تا گوجهها بپزند.
6- بعد از پخته شدن گوجهها، صبر کنید تا سرد شوند.
7- سپس با استفاده از مخلوطکن یا بلندر یا هر نوع غذاساز دیگر گوجههای پخته را بزنید تا کاملاً پوره شوند.
8- پوره گوجهفرنگی را درون کیسه فریزر ریخته و هوای اضافی کیسه را خارج کنید.
9- میتوانید با این روش در زمستان نیز گوج فرنگی داشته باشید.
نکات مهم برای نگهداری گوجهفرنگی
- روش فریز کردن مناسبتر است، زیرا کمتر مواد مغذی گوجهفرنگی در این روش از بین میرود.
- با روش خشک کردن، میتوان گوجه را به مدت طولانی نگهداری کرد؛ این روش در صورتی مناسب است که با شرایط بهداشتی انجام شود.
- با روش کنسرو کردن، میتوان گوجه را به مدت طولانی نگهداری کرد و مدت زیادی مورد استفاده قرار داد.