طرز تهیه چکدرمه، روزنامه شیراز نوین
چکدرمه یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان گلستان میباشد، برای مشاهده این آموزش آشپزی ترکمنی در ادامه با ما همراه باشید:
مواد لازم برای 4 نفر
گوشت گوسفندی: ۴۰۰ گرم
برنج: ۴ پیمانه
پیاز: ۱ عدد درشت
رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
گوجهفرنگی: ۴ عدد متوسط
کشمش پلویی(اختیاری): یکدوم پیمانه
زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفلسیاه: به مقدار کافی
زردچوبه و روغن: به مقدار کافی
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه چکدرمه ترکمنی ابتدا گوشت گوسفندی را کمی بزرگتر از گوشت خورشتی خرد میکنیم، سپس به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب قرار میدهیم تا گوشتها رنگشان تغییر کند و به خوبی سرخ شوند.
مرحله دوم
پس از اینکه گوشت را سرخ کردیم، آن را از قابلمه خارج میکنیم، سپس پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد و به قابلمه اضافه میکنیم. پیاز را چند دقیقه تفت میدهیم تا سبک شود، سپس مقداری زردچوبه و فلفلسیاه اضافه میکنیم.
مرحله سوم
پس از اینکه ادویهها با پیاز یکدست شدند، رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و به خوبی تفت میدهیم تا طعم خامی رب گوجهفرنگی گرفته شود، سپس گوشت سرخشده را نیز به قابلمه بر میگردانیم و با دیگر مواد کمی تفت میدهیم.
مرحله چهارم
در این مرحله گوجهفرنگیها را پوست میگیریم و پس از رنده کردن به قابلمه اضافه میکنیم و به خوبی تفت میدهیم تا مواد روغن بیندازند و آب اضافی موجود در قابلمه تبخیر شود، سپس ۳ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
حالا در قابلمه را میگذاریم و اجازه میدهیم گوشتها به طور کامل بپزند؛ در همین حین برنج را با آب ولرم و کمی نمک میخیسانیم. پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت آن را از قابلمه خارج کرده و کمی نمک اضافه میکنیم.
مرحله ششم
در این مرحله برنج خیساندهشده را به قابلمه اضافه میکنیم تا در آب موجود در قابلمه به صورت کته پخته شود. زمانی که آب موجود در قابلمه کشیده شد، گوشت را روی برنج میچینیم و در صورت نیاز کمی آب جوش اضافه میکنیم.
مرحله هفتم
حالا در قابلمه را میگذاریم تا برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت به طور کامل بپزد؛ در همین حین کشمش را نیز با کمی روغن تفت میدهیم. در پایان غذا را در ظرف مورد نظرمان میکشیم و به همراه کشمش و گوشت تزیین میکنیم.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین