طرز تهیه حلـوا، روزنامه شیراز نوین
حلوا در گذشته بهعنوان یکی از محبوبترین دسرهای سنتی و اصیل ایرانی محسوب میشده است، اما امروزه کمتر کسی حلوا را بهعنوان دسر میشناسد. امروزه حلوا بیشتر اوقات برای مراسم مذهبی بهعنوان نذری یا مراسم ختم برای پذیرایی از مهمانان تهیه میشود. حلوا با روشهای متفاوتی درست میشود که در ادامه میتوانید با کاملترین روش طرز تهیه حلوا با ما همراه باشید:
مواد لازم برای 4 نفر
آرد سفید: ۲ لیوان
شکر: ۱ لیوان
روغن مایع: دوسوم لیوان
گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده: ۱ قاشق غذاخوری
پودر هل: نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه
مرحله اول
مرحله اول درست کردن حلوا، آماده کردن شهد یا همان شربت حلواست؛ برای این منظور یک قابلمه مناسب را روی حرات زیاد قرار دهید، سپس دو لیوان آب داخل قابلمه بریزید. در ادامه شکر را به همراه پودر هل و گلاب به آب اضافه کنید و اجازه دهید آب به جوش بیاید.
مرحله دوم
در این مرحله پس از اینکه آب جوش آمد، شکر را خوب هم بزنید تا به طور کامل در آب حل شود، سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید و زعفران دمکرده را به شربت اضافه کنید و اجازه دهید تا شربت به قوام و غلظت کافی برسد.
مرحله سوم
در این مرحله آرد را دو تا سه بار با الک ریز الک کنید تا کاملاً صاف و نرم شود و در ادامه یک تابه مناسب را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید، حالا روغن مایع را داخل آن بریزید و اجازه دهید روغن مایع به مرور زمان به طور کامل داغ شود.
مرحله چهارم
در حین داغ شدن روغن مایع یک تابه دیگر روی حرارت قرار دهید و آرد الکشده را به آن اضافه کنید؛ در این مرحله باید آرد را به خوبی تفت دهید تا رنگ آن کمی کِرِمی شود. آرد را باید متداوم هم بزنید تا نسوزد، چون آرد در صورتی که روی حرارت تفت داده نشود خیلی سریع میسوزد.
مرحله پنجم
پس از اینکه رنگ آرد کرمی رنگ شد، روغن مایعی که روی حرارت داشتید را به صورت داغ به آرد اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید تا آرد حالت خمیری خشک به خود بگیرد. در ادامه شربت را هم به صورت داغ به مخلوط روغن مایع و آرد اضافه کنید.
مرحله ششم
توجه داشته باشید که باید شربت را کمکم به مواد اضافه کنید و مواد را همزمان مخلوط کنید. در این مرحله حلوا تقریباً آماده است، آن را روی حرارت ملایم کمی مخلوط کنید تا روغن بیندازد و براق شود، سپس در ظرف مورد نظر خود بکشید و به همراه موادی مانند خلال بادام ، خلال پسته و پودر نارگیل تزیین کنید.
نکات کلیدی
طرز تهیه حلوای زعفرانی
اگر بخواهید رنگ حلوای شما زرد زعفرانی باشد باید هنگام تفت دادن آرد آن را بیش از حد تفت ندهید تا رنگ آرد خیلی تیره نشود، زیرا هر چقدر آرد را بیشتر تفت دهید، رنگ حلوا در پایان پخت تیرهتر و قهوهایتر خواهد شد.
ضمناً برای اینکه حلوای شما رنگ و عطر زعفران را به صورت کامل به خود بگیرد بهتر است بهجای یک قاشق غذاخوری زعفران از دو تا سه قاشق غذاخوری زعفران استفاده کنید تا علاوه بر رنگ طلایی، عطر زعفران را هم در حلوای خود داشته باشید.
حلوای تیره و قهوهای
اگر دوست دارید رنگ حلوای شما در پایان پخت تیره و قهوهای سوخته باشد، میتوانید از موادی مثل پودر کاکائو یا شکلات تختهای کمک بگیرید.
البته در زمان تفت دادن آرد هم باید آرد را به خوبی تفت دهید تا رنگ آن کمی تیره شود.
مراقب باشید آرد نسوزد، زیرا طعم حلوا را خراب میکند. در زمان مخلوط کردن روغن مایع و آرد مقداری شکلات آبشده یا پودر کاکائو به حلوای خود اضافه کنید، این کار باعث میشود حلوای شما در پایان پخت، رنگی شکلاتی به خود بگیرد.
حلوا دو رنگ
در صورتی که میخواهید حلوای شما دو رنگ باشد باید مواد حلوا را نصف کنید و به صورت جداگانه دو نوع حلوا درست کنید؛ یکی از حلواها را با شکلات و یکی دیگر را با زعفران درست کنید. سپس به صورت دلخواه حلواها را با هم تزیین کنید.
حلوای رژیمی
در صورتی که می خواهید حلوای شما سالمتر باشد، میتوانید برخی مواد حلوا را تغییر دهید. به طور معمول برای تهیه حلوا از شکر استفاده میشود؛ شما می توانید برای اینکه حلوای کمکالریتری داشته باشید بهجای شکر از عسل یا شیره خرما استفاده کنید و یا بهجای روغن مایع هم از روغنهای سالمتری مثل روغن زیتون استفاده کنید.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین