[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۹۲
  • دوره جدید

طرز تهیه آبگوشت، روزنامه شیراز نوین

آبگوشت که با نام دیزی هم شناخته می‌شود یکی از غذاهای معروف و سنتی ایرانیان است؛ این غذای خوش‌مزه یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می‌شود، البته روش تهیه آبگوشت سنتی تقریباً در تمام شهرهای کشور یکسان است، برای مشاهده آموزش آشپزی سنتی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آبگوشت در ادامه با ما همراه باشید:
 
 مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت آبگوشتی: ۵۰۰ گرم
لوبیا سفید: نصف لیوان
نخود: نصف لیوان
گوجه‌فرنگی:    ۲ عدد
سیب‌زمینی:    ۲ عدد متوسط
پیاز: ۲ عدد متوسط
رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
زردچوبه: به اندازه کافی

 طرز تهیه
 مرحله اول
برای تهیه آبگوشت سنتی بهتر است از شب قبل نخود و لوبیا سفید را در دو کاسه آب به صورت جداگانه بخیسانید و در صورت امکان چندین مرتبه آب موجود در کاسه‌ها را تعویض کنید تا نفخ حبوبات به طور کامل گرفته شود و پخت راحت‌تری داشته باشند.
 مرحله دوم
برای شروع آشپزی مقدار کمی روغن یک قابلمه بریزید و گوشت آبگوشتی را اضافه کنید. گوشت را به خوبی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند، سپس نخود و لوبیا را آبکشی کنید و به قابلمه اضافه کنید و آنها را نیز در حد یک دقیقه تفت دهید.
 مرحله سوم
در این مرحله پوست گوجه‌فرنگی و یکی از پیازها را می‌گیریم و به قابلمه اضافه می‌کنیم، سپس ۸ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می‌کنیم. یکی از نکات مهم در مورد خوش‌مزه‌تر شدن آبگوشت اضافه کردن آب جوش می‌باشد.
 مرحله چهارم
حرارت زیر قابلمه را کم می‌کنیم و اجازه می‌دهیم آبگوشت با حرارت بسیار ملایم بپزد. پس از اینکه آب جوش را اضافه کردید، اجازه دهید مواد آبگوشت شما به مدت ۲ الی ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم بمانند تا آبگوشت به خوبی جا بیفتد.
 مرحله پنجم
پس از گذشت ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه سیب‌زمینی‌ها را می‌شوییم و به قابلمه اضافه می‌کنیم. پس از اضافه کردن سیب‌زمینی‌ها چربی موجود در قابلمه را خارج می‌کنیم و به همراه پیاز باقی‌مانده به خوبی می‌کوبیم تا کاملاً له شوند، سپس مجدداً به قابلمه اضافه می‌کنیم.
 مرحله ششم
پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت، رب گوجه‌فرنگی را در یک تابه کوچک به خوبی تفت می‌دهیم تا سرخ شود سپس به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه می‌کنیم. تفت دادن رب گوجه‌فرنگی باعث می‌شود آبگوشت خوش‌رنگ‌تری داشته باشیم.
 مرحله هفتم
پس از اضافه کردن رب گوجه‌فرنگی اجازه می‌دهیم آبگوشت به مدت ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند تا به طور کامل جا بیفتد، سپس آن را از روی حرارت برمی‌داریم و کنار می‌گذاریم. آبگوشت را می‌توانید به دو روش سرو کنید.
 مرحله هشتم
روش اول و مرسوم این است که آب آبگوشت را جداگانه سرو کنید و باقی مواد را با گوشت‌کوب به خوبی بکوبید و گوشت کوبیده را به صورت جداگانه سرو کنید. روش دوم هم این است که در کاسه هر نفر مقداری از حبوبات و گوشت را اضافه کنید.

 نکات کلیدی
 طرز تهیه آبگوشت در زودپز
برای تهیه آبگوشت در زودپز ابتدا گوشت را به همراه نخود و لوبیا داخل زودپز می‌ریزیم. سپس پیازها را به ۴ قسمت تقسیم می‌کنیم و به همراه آب داخل زودپز می‌ریزیم. ادویه‌ها را هم اضافه می‌کنیم و در زودپز رو می‌بندیم و روی حرارت قرار می‌دهیم.
حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان برای پخت مواد نیاز است؛ پس از اینکه گوشت و نخود و لوبیا به خوبی پختند، آبگوشت را به قابلمه منتقل می‌کنیم و گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی را اضافه می‌کنیم. رب گوجه‌فرنگی را هم تفت می‌دهیم و سپس به قابلمه اضافه می‌کنیم. 
در ادامه چربی آبگوشت را به همراه پیازها داخل یک کاسه می‌ریزیم و با گوشت‌کوب به خوبی می‌کوبیم تا کاملاً له شوند سپس داخل قابلمه آبگوشت می‌ریزیم. پس از اینکه سیب‌زمینی پخت، آبگوشت را سرو می‌کنیم.

 طرز تهیه آبگوشت با لیمو عمانی
برای اینکه طعم آبگوشت کمی ترش شود در برخی نقاط به آن لیمو عمانی هم اضافه می‌کنند؛ البته باید مراقب باشید که لیمو عمانی باعث تلخ شدن طعم آبگوشت نشود. برای جلوگیری از تلخ شدن آبگوشت می‌توانیم از دو روش استفاده کنیم.
روش اول اینکه به‌جای استفاده از لیمو عمانی از پودر لیمو عمانی استفاده کنیم و روش دوم این است که قبل از اضافه کردن لیمو عمانی آن را چند دقیقه در آب جوش قرار دهیم تا تلخی‌اش گرفته شود. برای اینکه کیفیت بهتر آبگوشت توصیه می‌شود از لیمو عمانی خانگی استفاده شود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی