[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۸۸
  • دوره جدید

طرز تهیه جوجه کباب، روزنامه شیراز نوین

جوجه کباب یکی از انواع غذاهای خوش‌مزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است که با دستورها و طعم‌های بسیار متنوعی تهیه می‌شود. این غذای خوش‌مزه یکی مرسوم‌ترین کباب‌های ایرانی است که پای ثابت دورهمی‌ها و مهمانی‌ها است و به همین دلیل به‌عنوان یکی از مجلسی‌ترین غذاهای ایرانی شناخته می‌شود. علاوه بر این جوجه کباب خیلی فوری آماده می‌شود و می‌توانیم مواد آن را از قبل آماده کنیم و از غذاهای حاضری محسوب می‌شود که بیشتر در گردش‌های بیرون از خانه و پیک‌نیک کاربرد دارد. برای مشاهده آموزش طرز تهیه جوجه کباب زعفرانی در ادامه با همراه باشید.
 
 مواد لازم برای ۴ نفر
مرغ: ۱ عدد متوسط
پیاز: ۲ عدد بزرگ
ماست چکیده: ۱۰۰ گرم
زعفران دم‌کرده: ۴ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
کره: ۱۰۰ گرم
زنجبیل تازه:۵۰ گرم
آبلیمو: ۶ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل‌سیاه: به اندازه کافی

 طرز تهیه
 مرحله اول: آماده‌سازی گوشت مرغ
برای تهیه جوجه کباب رستورانی ابتدا مرغ را می‌شوییم و پوست‌های اضافی آن را جدا می‌کنیم سپس به صورت جوجه کبابی خرد می‌کنیم. اگر می‌خواهید جوجه کباب را به صورت مجلسی برای مهمانی‌های خود تهیه کنید؛ بهتر است فقط از سینه مرغ استفاده کنید.
 مرحله دوم: اضافه کردن پیاز به گوشت مرغ
پس از خرد کردن مرغ آن را داخل یک کاسه جادار می‌ریزیم؛ در ادامه پیازها را به صورت خلالی درشت یا حلقه‌ای خرد می‌کنیم و میان گوشت‌های خردشده مرغ قرار می‌دهیم. البته در صورت تمایل می‌توانید از آب پیاز هم برای طعم‌دار کردن گوشت مرغ استفاده کنید.
 مرحله سوم: افزودن مواد اصلی
در این مرحله ابتدا روغن زیتون را اضافه می‌کنیم و خوب با گوشت مرغ مخلوط می‌کنیم سپس آبلیمو را به همراه نمک، فلفل‌سیاه، ماست چکیده و ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده به کاسه حاوی گوشت مرغ اضافه می‌کنیم و با دست مواد داخل کاسه را خوب مخلوط می‌کنیم تا یک‌دست شوند.
 مرحله چهارم: استراحت و طعم‌دار کردن گوشت
در مرحله بعدی درب کاسه را با سلفون می‌پوشانیم و کاسه را به مدت حداقل ۲ ساعت در یخچال قرار می‌دهیم تا گوشت مرغ علاوه بر اینکه استراحت کند، طعم‌دار نیز شود. البته اگر می‌خواهید جوجه کباب شما مانند رستوران‌ها شود بهتر است گوشت مرغ را از شب قبل طعم‌دار کنید.
 مرحله پنجم: به سیخ کشیدن جوجه‌ها
پس از اینکه گوشت مرغ طعم‌دار شد آن را از یخچال خارج می‌کنیم سپس گوشت‌های مرغ را روی یک سطح صاف مثل تخته گوشت قرار می‌دهیم و با دست هر قطعه گوشت مرغ را نگه می‌داریم و سیخ را از داخل آن عبور می‌دهیم.
 مرحله ششم: نکات سیخ کردن جوجه‌ها
برای سیخ کردن باید یک نکته مهم را در نظر بگیرید، مثل قسمت‌های استخوانی مثل کتف و بال‌ها را در یک سیخ قرار دهید و قطعات گوشت لُخم مانند گوشت سینه را در یک سیخ قرار دهید تا جوجه کباب‌ها به طور یکسان بپزند.
 مرحله هفتم: آماده‌سازی منقل ذغال
در این مرحله باید منقل ذغال را آماده کنیم، پس از اینکه منقل ذغال آماده شد حتماً به این نکته توجه داشته باشید که ذغال‌ها کاملاً روشن باشند و دود نکنند، زیرا دود موجود در ذغال‌ها علاوه بر اینکه برای بدن زیان‌آور است باعث می‌شود طعم کباب‌ها دودی شود.
 مرحله هشتم: چیدن جوجه‌ها روی منقل
پس از آماده شدن ذغال‌ها، سیخ‌ها را به ترتیب روی منقل می‌چینیم و اجازه می‌دهیم کباب‌ها کمی خودشان را بگیرند سپس آنها را به صورت مداوم می‌چرخانیم تا به صورت یک‌دست کباب شوند. در حین کباب شدن جوجه‌ها باید سُس کره را آماده کنیم.
 مرحله نهم: استفاده از سس کره
کره را ذوب می‌کنیم و باقی‌مانده زعفران دم‌کرده را به آن اضافه و خوب مخلوط می‌کنیم. پس از اینکه جوجه‌ها به طور کامل کباب شدند با یک قلم موی تمیز از سس کره روی دو طرف جوجه‌های می‌مالیم و اجازه می‌دهیم یک دقیقه دیگر روی حرارت بمانند.
 مرحله دهم: سرو کردن جوجه کباب
پس از گذشت یک دقیقه سیخ جوجه کباب را از روی منقل برمی‌داریم و روی دیس قرار می‌دهیم. با دست جوجه‌ها را نگه می‌داریم سپس سیخ را بیرون می‌کشیم؛ در پایان جوجه کباب را به همراه نان یا برنج سرو می‌کنیم.

 خلاصه طرز تهیه جوجه کباب
برای تهیه جوجه کباب مرغ را خرد می‌کنیم، سپس پیاز و مواد اصلی مانند روغن زیتون، آبلیمو و زعفران را اضافه و ترکیب می‌کنیم. گوشت مرغ را به مدت حداقل دو ساعت در یخچال می‌گذاریم تا طعم بگیرد. پس از آن، جوجه‌ها را به سیخ‌ها می‌کشیم، سپس منقل ذغال را آماده می‌کنیم و سیخ‌ها را روی منقل می‌چینیم. در حین پخت سس کره و زعفران را روی جوجه‌ها می‌مالیم و در پایان، جوجه کباب‌ها را به همراه نان یا برنج سرو می‌کنیم.

 سفت شدن جوجه کباب
اگر می‌خواهید جوجه کباب شما خشک و سفت نشود و مانند رستوران‌ها نرم و خوش‌مزه باشد، حتماً مقدار آب لیموترش موجود در جوجه کباب را با دقت اضافه کنید و از اضافه کردن آب لیمو ترش زیاد خودداری کنید، زیرا گوشت مرغ را سفت می‌کند. اضافه کردن آبلیموی زیاد علاوه بر اینکه باعث سفت شدن جوجه کباب شده باعث می‌شود طعم جوجه کباب شما بیشتر از اینکه شبیه جوجه کباب باشد شبیه جوجه ترش شود و به طور کل ماهیت کباب شما زیر سؤال برود نکته دیگر اینکه حتماً قبل از اضافه کردن مواد طعم‌دهنده، روغن زیتون (یا روغن مایع) را به گوشت مرغ اضافه کنید و گوشت را به خوبی با روغن مخلوط کنید تا روغن به طور کامل گوشت را کاور کند، سپس دیگر مواد را اضافه کنید.

 مقدار مرغ برای جوجه کباب جمعیتی
تهیه جوجه‌کباب یک هنر است که نیاز به توجه به جزییات دارد؛ از انتخاب گوشت مرغ با وزن مناسب تا استفاده از مقادیر دقیق ادویه‌ها، همه‌چیز تأثیرگذار است. استانداردهای اتحادیه رستوران‌داران به‌عنوان یک معیار مطمئن برای وزن گوشت مرغ مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای یک جوجه‌ کباب با استخوان حدوداً ۴۰۰ گرم و برای جوجه‌ کباب بدون استخوان حدوداً ۳۰۰ گرم گوشت مرغ مورد نیاز است. 

 جوجه کباب با سُس مایونز
یکی از موادی که برای طعم‌دار کردن جوجه کباب استفاده می‌شود سس مایونز می‌باشد؛ برای مقدار مواد بالا یک فنجان سس مایونز را به همراه ۲ قاشق غذاخوری ماست چکیده مخلوط کرده و به همراه دیگر مواد برای طعم‌دار کردن جوجه‌ها استفاده می‌کنیم. با این کار طعم جوجه کباب متفاوت‌تر می‌شود و ممکن است همه دوست نداشته باشند، پس حتماً قبل از اینکه برای مهمانان خود با این روش جوجه کباب درست کنید طعم آن را تست کنید!

 طرز تهیه جوجه کباب درون تابه
برای تهیه جوجه کباب تابه‌ای، ابتدا گوشت مرغ را به قطعات مکعبی برش می‌زنیم و در یک کاسه می‌ریزیم. زعفران دم‌کرده، پیاز خردشده، ماست چکیده، آبلیمو، نمک و فلفل را به آن اضافه می‌کنیم؛ پس از مخلوط کردن مواد، کاسه را چند ساعت در یخچال قرار می‌دهیم. پس از طعم دار شدن جوجه‌ها، آنها را بدون سیخ یا با سیخ چوبی در تابه‌ای با حرارت متوسط و مقدار کمی روغن، می‌چینیم و به صورت یک‌دست سرخ می‌کنیم. 

 طرز تهیه جوجه کباب لبنانی
برای تهیه جوجه کباب لبنانی، ابتدا سیر را رنده کرده و با روغن در تابه تفت می‌دهیم؛ سپس نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و در صورت تمایل رب گوجه‌فرنگی یا زعفران دم‌کرده اضافه می‌کنیم. مرغ را برش می‌زنیم و با فلفل دلمه‌ای خردشده، ماست چکیده، آبلیمو، ارده و روغن مایع مخلوط می‌کنیم. در صورت تمایل جعفری یا شوید خشک اضافه می‌کنیم. مخلوط حاصل را یک شب در یخچال می‌گذاریم و روز بعد، جوجه‌ها را به سیخ‌ کشیده و روی منقل ذغالی کباب می‌کنیم. 
 جوجه کباب کاری
یکی دیگر از روش‌های طعم‌دار کردن گوشت مرغ برای تهیه جوجه کباب استفاده از ادویه کاری است که باعث می‌شود طعمی متفاوت را تجربه کنیم؛ جوجه کباب کاری به دلیل استفاده از ادویه‌های فراوان به جوجه کباب هندی هم شهرت دارد. 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی