[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۹۵
  • دوره جدید

افرادی که نباید واکسن آنفلوانزا بزنند ؛ افراد خاص و مواقع خاص، روزنامه شیراز نوین

تزریق واکسن آنفلوانزا قاعده و قانون خاص خودش را دارد که یکی از مهم‌ترین آنها شرایط بدنی است؛ شرایطی که در عین طبیعی بودن برای تزریق این واکسن طبیعی نیستند.
به گزارش نمناک، هر ساله حدود 49 هزار نفر از مردم به دلیل آنفلوانزا یا تب‌های شدید جان خود را از دست می‌دهند؛ به همین دلیل هر ساله افراد از این واکسن استفاده می‌کنند تا 40 و تا 60 درصد مرگ و میرها را کاهش دهند و به همین دلیل استفاده از واکسن آنفلوانزا بسیار مهم است.
اگرچه زمان‌های خاصی می‌باشد که واکسن آنفلوانزا برای افراد خطرناک است و بیشتر پزشکان توصیه می‌کنند که این واکسن را هر سال بزنید، اما معمولاً دو هفته طول می‌کشد تا دوباره سرحال شوید؛ از طرفی آنها شرایطی را شرح دادند که در آن باید از زدن این واکسن خودداری کنید و آن را به تأخیر بیندازید. در این قسمت در پاسخ به سؤال برخی از شما به این وضعیت‌ها اشاره خواهیم کرد.

چه کسانی نباید واکسن آنفلوانزا بزنند؟
1. به تخم‌مرغ آلرژی دارید
بیشتر فلوشات‌ها یا واکسن‌های آنفلوانزا بر پایه استفاده از تخم‌مرغ ساخته شده‌اند؛ بنابراین این واکسن خودش به تنهایی شامل مقدار کمی پروتئین تخم‌مرغ به نام آلبومین می‌باشد. اگر آلرژی شدید به تخم‌مرغ و محصولات تخم‌مرغی دارید، احتمالاً فلوشات باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک در شما شود و اگر بعد از استفاده از فلوشات دچار کهیر شدید، بهتر است که به پزشک مراجعه کنید و درمان‌های لازم را در پیش بگیرید.
در موارد آلرژی‌های شدید نسبت به تخم‌مرغ احتمالاً آنافیلاکسی به وجود خواهد آمد که می‌تواند یک تهدید بزرگ برای زندگی فرد محسوب‌شود و در هر یک میلیون نفر یک فرد به آن مبتلا خواهد شد.
2. زمانی که فردای آن روز کاری برای انجام دادن دارید
آیا می‌خواهید برای یک سخنرانی آماده شوید؟ اگر می‌خواهید امروز از واکسن آنفلوانزا استفاده کنید، احتمالاً باید برای واکسن آنفلوانزا بیشتر صبر کنید. ثابت شده است که واکسن آنفلوانزا تب ایجاد نمی‌کند، اما اثرات جانبی دارد که احتمالاً چند روز درگیر آن خواهد بود.
این اثرات شامل موارد زیر می‌باشد:
قرمزی، تورم، درد در قسمت تزریق‌شده، مشکلات معده، درد عضلانی و سر درد.
در بعضی از موارد ممکن است اثرات جانبی منفی بعد از واکسن آنفلوانزا خودشان را نشان دهند؛ پس چه بهتر که این کار را در هفته‌ای انجام دهید که کار زیادی برای انجام دادن ندارید و می‌توانید استراحت کنید.
3. احساس مریضی معمولی یا شدید دارید
اگر سرماخوردگی معمولی یا شدید دارید، باید برای زدن این واکسن صبر کنید تا حال شما بهتر شود. زمانی که مریضی شدید دارید، سیستم ایمنی بدن شما بسیار پرمشغله خواهد بود و سعی دارد که با بیماری مبارزه کند که اگر در این زمان واکسن آنفلوانزا بزنید، بدنتان تولید پاسخ ایمنی را به تأخیر می‌اندازد و سعی دارد که به واکسن پاسخ دهد؛ پس احتمال خوب شدن شما از بیماری دیرتر خواهد بود.
4. زمانی که تب داریم
هنگامی که حتی یک تب کوچک دارید، می‌تواند نشانه‌ای باشد که بدن شما بیمار است و سیستم ایمنی‌تان در حال مبارزه می‌باشد؛ پس نباید کاری کنیم که این مبارزه طولانی‌تر شود.
5. زمانی که سال قبل واکنش شدیدی به این واکسن نشان دادید
اگر واکنش شدیدی به واکسن آنفلوانزا در سال گذشته نشان دادید، حتماً این موضوع را با پزشک در میان بگذارید. در بیشتر موارد این واکنش‌ها اصلاً ربطی به واکسن ندارد؛ اگرچه در بعضی موارد می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که شما به این واکسن و اعضای درونی آن حساسیت دارید؛ پس چه بهتر که دوباره از آن استفاده نکنید. این حساسیت خودش را با تورم زبان و لب، وز وز کردن گوش، کهیر، تنگی نفس، رنگ‌پریدگی یا ضربان قلب بالا نشان می‌دهد. 
6. اگر سن بالای 65 سال است
اگر سن شما بیشتر از 65 سال است، احتمالاً در خطر بالای مربوط به بیماری‌های تب قرار دارید. هم‌زمان که سن بالا می رود، سیستم ایمنی ما ضعیف‌تر می‌شود و جنگیدن آن با بیماری سخت‌تر خواهد شد؛ در نتیجه بیماری‌های مزمن احتمال بیشتری پیدا می‌کنند. تقریباً بین 70 تا 90 درصد از مرگ و میرهای مربوط به آنفلوانزا در چند سال اخیر در افرادی اتفاق افتاده که بالای 65 سال سن دارند؛ این موضوع به این معنا نیست که باید از واکسن آنفلوانزا دوری کنید، اما بهتر است که به‌جای آن دُز بالاتر از آن را استفاده کنید.
واکسن‌های آنفلوانزا آنتی ژن‌هایی دارند که شما می‌توانید تعداد بیشتری از آنها را استفاده کنید و البته باید این موضوع کاملاً تحت نظر پزشک باشد.
7. به گلاتین آلرژی دارید
اگر نسبت به گلاتین حساسیت دارید، حتماً باید قبل از استفاده از این واکسن با دکتر مشورت کنید؛ این ماده در واکسن آنفلوانزا مورد استفاده قرار می‌گیرد و به‌عنوان یک ماده پایدارکننده شناخته می‌شود. افرادی که به گلاتین آلرژی دارند، حتماً بعد از زدن این واکسن با کهیر و تنگی‌نفس مواجه می‌شوند. البته که آلرژی به گلاتین کاملاً نادر است، اما در هر صورت پیشگیری بهتر از درمان خواهد بود.
8. واکسن امسال خود را استفاده کرده‌اید
اگر در شروع فصل از این واکسن استفاده کرده‌اید، دیگر نباید آن را بزنید؛ زدن واکسن دو بار در سال برای بدن شما مفید نیست و به یاد داشته باشید که فقط یک بار حق و اجازه استفاده از این واکسن را در سال دارید.
9. به آنتی بیوتیک‌های خاصی آلرژی دارید
اگر به آنتی بیوتیک‌های خاصی آلرژی دارید، حتماً قبل از استفاده از واکسن این موضوع را با پزشک در میان بگذارید؛ بعضی از واکسن‌های آنفلوانزا وجود دارند که حاوی هیچ آنتی بیوتیکی نیستند و دکتر می‌تواند در این شرایط آنها را برای شما اعمال کند.
این آنتی بیوتیک‌ها به واکسن آنفلوانزا اضافه می‌شوند تا از وجود باکتری در این پروسه جلوگیری کنند، اما اگر نسبت به واکنش آلرژیک بدن خود نگران هستید، حتماً باید نوع آنها را چک کنید تا ببینید نسبت به آنها حساسیت دارید یا نه.
10. کودکان شش‌ماهه یا کوچکتر نباید از واکسن آنفلوانزا استفاده کنند
کودکان 6 ماه به پایین معمولاً نیاز به این واکسن‌ها ندارند، زیرا سیستم ایمنی آنها توانایی مدیریت دُز بالای واکسن را ندارد. بهترین راه برای پیشگیری از آنفلوانزا این است که مراقبت خود را از کودکان افزایش دهیم و حداقل در این مدت آنها را داخل هوای تمیز منزل نگه داریم تا دچار این بیماری نشوند و به سنی برسند که بتوانند از این واکسن‌ها استفاده کنند.
11. کودکان بین 6 ماه تا 8 سال نیاز به واکسن‌های دیگری دارند
اگر کودک شما بین 6 ماه تا 8 سال سن دارد، قطعاً به واکسن آنفلوانزا منظم نیاز ندارد، اما می‌تواند انواع دیگر واکسن‌ها را داشته باشند. در این سن معمولاً کودکان سختی‌های زیادی را در رابطه با بیماری‌های تب و سرماخوردگی تجربه می‌کنند و باید سیستم ایمنی بدنشان تقویت شود.
12. اگر سندروم گیلن باره را در گذشته تجربه کرده بودید
سندروم گیلن باره یک اختلال نادر در سیستم ایمنی بدن است که می‌تواند به سلول‌های عصبی آسیب بزند و باعث ضعف عضلانی شود؛ این اختلال معمولاً در افرادی اتفاق می‌افتد که عفونت ویروسی و باکتریایی دارند؛ تقریباً 3 هزار تا 60 هزار از مردم جهان هر ساله به سندروم گیلن باره مبتلا می‌شوند.
بعد از استفاده از واکسن آنفلوانزا حتماً مشکلاتی در افراد مبتلا به این سندرم به وجود خواهد آمد؛ پس اگر سندروم گیلن باره را امسال یا سال گذشته یا حتی چند سال اخیر تجربه کرده بودید، از زدن این واکسن اجتناب کنید.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی