طرز تهیه مرغ ترش ، روزنامه شیراز نوین
مرغ ترش یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار گیلانی است که با روشها و مواد متنوعی طبخ میشود. این غذای خوشمزه در شهرهای مختلف کشور با مواد و دستورهای متنوعی تهیه میشود، البته بهترین نوع این غذا در استانهای شمالی تهیه میشود. در استانهای شمالی برای تهیه مرغ ترش از سبزیهای معطر محلی استفاده میشود که همین امر باعث خوشمزهتر شدن این غذا میشود، برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مرغ ترش در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
ران و سینه مرغ: ۵ تکه
گردو: ۳۰۰ گرم
سبزی معطر: ۲۰۰ گرم
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد متوسط
سیر: ۲ حبه
نمک و فلفلسیاه: به مقدار کافی
روغن و زردچوبه: به مقدار کافی
طرز تهیه
مرحله اول
ابتدا مقداری نمک، فلفلسیاه و زردچوبه روی تکههای مرغ میریزیم و با دست ماساژ میدهیم تا ادویههای به تمام قسمتهای گوشت مرغ برسد. در ادامه تکههای مرغ را به همراه مقداری روغن در یک قابلمه مناسب تفت میدهیم.
مرحله دوم
زمانی که تکههای مرغ به خوبی سرخ شدند و رنگشان طلایی شد، آنها از قابلمه خارج میکنیم و کنار میگذاریم؛ در ادامه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و در همان قابلمه کمی تفت میدهیم تا طلایی و سبک شود.
مرحله سوم
در مرحله بعدی سیر را خرد کرده و به قابلمه اضافه میکنیم، سیر را فقط در حدی که عطر آن بلند شود، تفت میدهیم، سپس مقداری نمک، فلفلسیاه و زردچوبه اضافه میکنیم و چند دقیقه تفت میدهیم تا با هم ترکیب شوند.
مرحله چهارم
در همین سبزی معطر را به صورت ساطوری ریز خرد و به قابلمه اضافه میکنیم و چند دقیقه تفت میدهیم تا سبزی کمی سرخ شود، سپس گردوی سابیدهشده را به همراه رب انار اضافه میکنیم و چند دقیقه دیگر تفت میدهیم.
مرحله پنجم
در این مرحله ۵ لیوان آب به قابلمه اضافه و حرارت را زیاد میکنیم تا آب به جوش بیاید، سپس حرارت را کمتر میکنیم تا مواد حدود ۳۰ دقیقه بجوشند و گردو روغن بیندازد. پس از گذشت این زمان تکههای مرغ را به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله ششم
حالا باید حرارت را ملایمتر کنیم و اجازه دهیم خورشت روغن بیندازد و جا بیفتد. این خورشت هم مثل خورشت فسنجان به صورت کمآب سرو میشود و باید هنگام سرو روغن بیندازد. در پایان خورشت را به همراه برنج یا کته سرو میکنیم.
سبزی مخصوص مرغ ترش
برای تهیه مرغ ترش در استانهای شمالی از سبزیجات محلی مثل چوچاق و خالواش استفاده میشود، ولی این سبزیجات در همه شهرها در دسترس نیستند؛ شما میتوانید ترکیب ریحان، گشنیز، جعفری، نعناع و برگ سیر تازه را جایگزین سبزیجات محلی کنید.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین