[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۹۵
  • دوره جدید

مضرات شدید نوشیدن آب و مایعات حین غذا خوردن، روزنامه شیراز نوین

به گزارش صد آنلاین، به گفته یک متخصص، نوشیدن آب و سایر مایعات حین غذا خوردن باعث رقیق شدن شیره گوارشی و تجمع سموم در بدن شده و افراد را به بیماری‌های مختلف مبتلا می‌کند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به عوارض نوشیدن مایعات همراه غذا، گفت: نوشیدن آب و سایر مایعات حین غذا خوردن در فرآیند هضم غذا مشکلاتی ایجاد می‌کند، این کار باعث رقیق شدن شیره گوارشی و تجمع سموم در بدن شده و در درازمدت می‌تواند افراد را به بیماری‌های مختلف مبتلا کند.
دکتر زهرا یاری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، درباره باورهای غلط تغذیه‌ای و ارتباط آن با شیوع بیماری‌های متعدد اظهار کرد: به طور کلی پیروی از رژیم‌های خودسرانه و غیراصولی غذایی برای رسیدن به وزن ایده‌آل از پایه و اساس غلط است.
وی با بیان اینکه حذف نان و برنج از سبد غذایی می‌تواند مشکلات جدی برای بدن به وجود بیاورد، افزود: حتی مصرف بی‌رویه مواد غذایی سالم و کم‌کالری مثل میوه‌ها وسبزیجات برای بدن ضرر دارد.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه با تأکید بر این که در رژیم‌های غدایی واژه‌ای به نام مصرف آزادانه مواد غذایی اشتباه است، گفت: هر رژیم غذایی باید از سه اصل تنوع، تعادل و میانه‌روی پیروی کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: اگرچه میوه‌ها منابع غذایی بسیار مفیدی به حساب می‌آیند، ولی مصرف زیاد آنها نیز می‌تواند باعث افزایش قند و چربی خون شده و یا حتی در بدن منجر به ابتلا به کبد چرب شود.
وی اضافه کرد: در مصرف میوه‌ها باید به این موضوع توجه شود که هیچ‌وقت دو میوه متفاوت را خصوصاً بلافاصله بعد از وعده‌های غذایی هم‌زمان مصرف نکنیم؛ از طرف دیگر مصرف میوه‌ها باید به صورت میان‌وعده استفاده شود.
دکتر یاری با تأکید بر این موضوع که بدن انسان در طول روز به مصرف سه تا چهار واحد میوه نیاز دارد، افزود: مصرف فراوان میوه به این معنی نیست که سایر وعده‌های غذایی را برای رسیدن به وزن ایده‌آل و یا پیروی از رژیم غذایی سالم‌خوری از برنامه روزانه حذف کنیم؛ بنابراین مصرف رژیم‌های تک‌ماده‌ای یا تک‌میوه‌ای به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. این نوع رژیم‌ها اگر در طولانی‌مدت استفاده شود، می‌تواند به بدن آسیب‌های جدی وارد کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: از نظر میزان کالری یک واحد میوه با یک واحد غلات، پنج قاشق برنج و یا یک کف دست نان برابری می‌کند؛ بنابراین این تصور که مصرف میوه‌ها می‌تواند برای لاغری کمک‌کننده باشد تصوری غلط است، ضمن اینکه احساس سیری که غلات می‌توانند در طول روز ایجاد کند، ممکن است با میوه‌ها به وجود نیاید.
عضو هیئت علمی دانشگاه یادآور شد: میوه‌ها اگرچه منابع غنی ویتامین‌ها و فیبرها هستند، اما مصرف بی‌رویه آن می‌تواند قند خون را افزایش دهد؛ خصوصاً اگر از آب میوه استفاده شود به مراتب قند خون بالاتر خواهد رفت.
دکتر یاری خاطر نشان کرد: بهترین زمان استفاده از میوه‌جات در میان‌وعده‌ها صبح‌ها حدود ساعت ۱۰ تا ۱۱، بعد از ظهر چهار تا پنج عصر واگر چنانچه شام سبک مصرف شود ساعت ۹ تا ۱۰ شب بهترین ساعت مصرف میوه است.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه در بخش دیگری با اشاره به اینکه این روزها مواد غذایی تحت عنوان مواد غذایی رژیمی به وفور در فروشگاه‌ها دیده می‌شود، توضیح داد: تمام محصولات رژیمی مثل بیسکویت‌های رژیمی که از کنجد و یا دانه‌ها تولید می‌شود، گرچه برای بدن مفید است، اما باید توجه داشته باشیم این مواد متشکل از آرد، روغن و شکر هستند؛ شاید در مقایسه با سایر بیسکویت‌ها درصد مواد چاق‌کننده آنها کمتر باشد، ولی به صفر نمی‌رسد. بنابراین بهتر است از محصولات غذایی طبیعی و سالم استفاده کنیم.
وی در ادامه درباره مصرف نوشابه‌های رژیمی نیز عنوان کرد: الزاماً این ادعا که نوشابه‌های رژیمی، به کاهش قند خون کمک می‌کنند، نمی‌تواند صحت داشته باشد؛ به طور مثال افراد با خیال راحت نوشابه‌های رژیمی را در وعده‌های غذایی استفاده می‌کنند، غافل از اینکه نوشیدن این مایعات هم‌زمان با وعده‌های غذایی باعث اختلال در هضم غذا خواهد شد و در ادامه به دلیل اینکه این در این نوشابه‌ها از شیرین‌کننده استفاده می‌شود، میل و رغبت را به سمت خوردن شیرینی‌جات سوق می‌دهد.
دکتر یاری تصریح کرد: بنابراین بدیهی است که نوشابه‌های رژیمی هرگز نمی‌توانند به کاهش دریافت قند و کنترل وزن کمک کنند.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی