[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۹۴
  • دوره جدید

این افراد از خوردن خیار پرهیز کنند، روزنامه شیراز نوین

محتوای زیاد ویتامین «کا» در خیار این میوه را منبعی عالی برای سلامت استخوان‌ها می‌کند. به گزارش مشرق، با وجود آنکه بیشتر مردم خیار را در خانواده سبزیجات و صیفی‌جات جای می‌دهند، این ماده غذایی به‌نوعی میوه به ‌شمار می‌رود؛ میوه‌ای بسیار مغذی و آب‌دار. به همین دلیل، این میوه منبع خوبی برای تأمین آب بدن است و از آنجا که کالری، چربی، کلسترول، و سدیم کمی دارد، برای بدن بسیار مفید است.
مزایای این میوه از آب‌رسانی تا کاهش برخی بیماری‌ها و همچنین سلامت پوست را شامل می‌شود.
آب‌رسانی
خیار، با داشتن ۹۶ درصد آب، در آب‌رسانی به بدن رقیب کاهو محسوب می‌شود؛ بنابراین، منبع بسیار خوبی برای آب‌رسانی است.
دریافت آب کافی برای سلامت شما حیاتی است، چون آب دمای بدن را تنظیم می‌کند؛ همچنین مفاصل را نرم نگه می‌دارد، از عفونت جلوگیری می‌کند، مواد مغذی را به سلول‌ها می‌رساند، به حفظ عملکرد درست اندام‌ها کمک می‌کند، به خواب بهتر کمک می‌کند و حافظه و خلق ‌و خو را بهبود می‌بخشد.
سلامت استخوان
محتوای زیاد ویتامین کا در خیار این میوه را منبعی عالی برای سلامت استخوان‌ها می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که سطح پایین ویتامین کا در بدن افراد با میزان زیاد شکستگی استخوان ارتباط دارد.
سرطان
خیار حاوی پلی‌فنول‌هایی به نام لیگنان است؛ پلی‌فنول‌ ترکیبی گیاهی‌ است که به‌عنوان آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند. این ترکیبات گیاهی برای سلامت بدن مزیت‌های بسیاری دارند؛ از جمله در کاهش خطر برخی از سرطان‌ها. محققان دریافته‌اند که مصرف لیگنان در افراد یائسه مبتلا به سرطان پستان مرگ ‌و میر ناشی از این بیماری را در این افراد کاهش چشمگیری می‌دهد. همچنین، برخی مطالعات حاکی از آن است که مصرف لیگنان با کاهش خطر ابتلا به سرطان‌های دیگری مانند سرطان مری، سرطان معده، و سرطان روده بزرگ نیز مرتبط است.
سلامت قلبی- عروقی
خیار حاوی فلاونوئیدها یا مواد مغذی گیاهی است که برای سلامت قلب مفیدند. محققان دریافته‌اند که فلاونوئیدها، به‌دلیل داشتن خواص زیر، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهند:
آنتی‌آتروژنیک(جلوگیری از تشکیل پلاک در عروق)
ضد ترومبوز(جلوگیری از لخته‌ شدن خون)
آنتی‌اکسیدان(جلوگیری از آسیب سلولی رادیکال آزاد)
دیابت
طبق یافته‌های پژوهشی، خیار حاوی آنتی‌هایپرگلیسمی است؛ به این معنی که میزان گلوکز در خون را کاهش می‌دهد. افراد مبتلا به دیابت در تنظیم انسولین و عملکرد قند خون مشکل دارند. خیار یکی از مکمل‌های رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت است که به تنظیم قند خون کمک می‌کند.
التهاب
خیار و پوست آن، به ‌دلیل خاصیت ضدالتهابی که دارد، معمولاً به‌صورت موضعی روی پوست استفاده می‌شود.
از برش‌های خیار برای کاهش پف چشم و تسکین آفتاب‌سوختگی نیز استفاده می‌شود، زیرا این میوه تحریک ناشی از آفتاب‌سوختگی را آرام کرده، پوست را خنک می‌کند و موجب کاهش تورم می‌شود.
ارزش غذایی خیار
با وجود آنکه خیار عمدتاً از آب تشکیل شده است، مواد مغذی زیادی نیز دارد و البته کالری آن نیز بسیار کم است. هر خیار حاوی ۴۵ کیلوکالری، ۲ گرم پروتئین،‌ ۱۱ گرم کربوهیدرات، ۱.۵ گرم فیبر، ۴۸ میلی‌گرم کلسیم، ۳۹ میلی‌گرم منیزیم، ۷۲ میلی‌گرم فسفر، ۴۴۲ میلی‌گرم پتاسیم، ۸ میلی‌گرم ویتامین ث، ۴۹ میکروگرم ویتامین کا، و ۵ گرم قند است.
چه کسانی باید از خوردن خیار پرهیز کنند؟
خوردن خیار فواید بسیاری دارد، اما برخی‌ها ممکن است به دلایل مختلف که در ادامه ذکر شده، نتوانند خیار بخورند:
مشکلات گوارشی
مصرف خیار در برخی از افراد موجب حالت گازدار شدن معده یا سوهاضمه می‌شود. اگر سندرم روده تحریک‌پذیر یا بیماری گوارشی دیگر دارید، در مصرف خیار احتیاط کنید.
اختلال لخته شدن خون
اگر اختلال انعقاد خون دارید یا از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنید در خوردن خیار زیاده‌روی نکنید، زیرا غذاهای سرشار از ویتامین کا ممکن است با رقیق‌کننده‌های خون تداخل اثر داشته باشند.
آلرژی
اگر تب یونجه یا رینیت آلرژیک دارید، ممکن است مستعد ابتلا به سندرم آلرژی دهانی بر اثر خوردن خیار باشید. سندرم آلرژی دهانی نوعی حساسیت غذایی است که با واکنش به خوردن برخی مواد غذایی مانند میوه‌ها و دانه‌ها و سبزیجات ایجاد می‌شود و اغلب با التهاب مخاط بینی همراه است.
با خوردن روزانه خیار می‌توانید به بدن آب‌رسانی کنید و همچنین برخی ویتامین‌های مورد نیاز را به بدن برسانید، اما در صورت احتمال بروز مشکلات گوارشی یا آلرژی و حساسیت غذایی بهتر است در مصرف خیار احتیاط کنید.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی