نوشیدن آب دو بار جوشانده شده برای بدن مضر است؟، روزنامه شیراز نوین
ممکن است در آب لولهکشی شده برخی ناخالصیها وجود داشته باشد که ما را مجبور به جوشاندن قبل از استفاده آب بکند، اما بعضی افراد بر این باورند که آب چند بار جوشانده شده خطرناک است؛ آیا این صحت دارد؟
به گزارش بهداشت نیوز، مطمئناً همه می دانند که نوشیدن آب شیر دلچسب نیست و بسیاری از مردم فکر میکنند آیا امکان دوباره جوشاندن آب وجود دارد؟ از آن گذشته، این عقیده وجود دارد که با جوشاندن مکرر آب، ترکیباتی مانند آب سنگین، نمک معدنی غلیظ و مادههای سمی از جنس کلر در آن ایجاد میشوند؛ در نتیجه، نوشیدن همچنین آبی برای سلامتی خطرناک است.
کیفیت آب در کشورهای مختلف متفاوت است، اما اگر شاخصهای کلی در نظر گرفته شود، ممکن است برخی ناخالصیها در چنین آبی وجود داشته باشد؛ اولین ماده کلر است که به منظور تصفیه شدن آب استفاده میشود. ماده خطرناک بعدی، نمکهای کلسیم و منیزیم هستند که وقتی به جوش میآیند روی دیوارههای داخلی کتری به شکل رسوب میچسبند و فلزات سنگین مانند سرب، استرانسیم و روی نیز ممکن است در دوزهای کم وجود داشته باشند.
بر همین اساس عقایدی نادرست در مورد مضرات آب چند بار جوشیده شده به وجود آمد:
جوشاندن آب منجر به تشکیل به اصطلاح «آب سنگین» میشود که حاوی دوتریوم و ترتیوم است و با اینحال پس از جوشیدن آب این دو ماده با اندازههای بسیار ریز تشکیل میشوند و آسیبی به همراه ندارند.
وقتی آب میجوشد، غلظت نمکهای معدنی در آن افزایش مییابد؛ چراکه آب تبخیر میشود اما نمکها باقی میمانند. به همین خاطر نمکها به راحتی داخل کتری رسوب میکنند؛ این رسوبها بیخطرند اما بهتر است کتری مرتباً تمیز شود.
هنگام جوشاندن آب، کلر با ترکیبات آلی موجود در آب تعامل دارد و مواد سمی بیشتری ایجاد میکند؛ پس برای تصفیه کردن آب شیر به آن کلر اضافه میکنند که البته کلر برای سلامتی مضر نیست، اما آب کلر شده پوست را خشک میکند و می تواند موجب تشدید آکنه شود.
اگر از آب مرغوب استفاده شود و رسوبات داخل کتری مرتباً تمیز شود، میتوان آب را بارها و بارها جوشاند؛ چراکه هیچ خطری برای سلامتی فرد ندارد.
تمام این عقاید رد شده است و لازم است که بدانید آب دو بار جوشیده شده برای سلامتی انسان مفید نخواهد بود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین