[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۹۰۹
  • دوره جدید

تب کریمه کنگو به فارس نرسید ، روزنامه شیراز نوین

شیرازنوین- محمد شبیری

mohammad4838@yahoo.‌com

مدیرگروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: هیچ موردی از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو از ابتدای امسال تاکنون در استان فارس گزارش نشده است.
دکتر حسین فرامرزی، با تشریح دلایل ابتلابه بیماری تب کریمه کنگو اظهار داشت: بیماری ویروسی تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو با گزش یک کنه از طریق حیوان منتقل می‌شود که تاکنون در استان فارس هیچ موردی از این بیماری گزارش نشده است. این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز باتأکیدبر اینکه ضروری است مصرف‌کنندگان برای قطعه‌قطعه‌کردن گوشت از دستکش استفاده کنند افزود: برای اطمینان بیشتر شهروندان باید فرآورده‌های خام دامی را از مراکز مجاز تحت نظر دامپزشکی خریداری کنند.
مدیرگروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بیماری تب کریمه کنگو، بر روی لاشه دام هیچ‌گونه نشانه‌ای ندارد به همین منظور گوشت باید به مدت  18‌تا 24‌ساعت در دمای یخچال نگهداری و سپس به مصرف برسد.
فرامرزی بیان کرد: دل و جگر (آلایش خوراکی) باید به مدت 48ساعت در دمای یخچال نگهداری و سپس به مصرف برسد.
وی افزود: تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو بیشتر در آفریقا، بالکان، خاورمیانه و کشورهای آسیای جنوبی دیده می‌شود و طیف وسیعی از حیوانات وحشی و حیوانات اهلی مانند گاو، گوسفند و بز، ناقل اصلی این ویروس هستند.
فرامرزی با بیان اینکه پرندگان اغلب نسبت به ویروس مقاوم هستند بیان کرد: شیوع این بیماری در شترمرغ و کشتارگاه‌های مرغ در آفریقا نیز دیده شده است.
مدیرگروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: دوره نهفته بیماری بسته به عمق نیش کنه متفاوت است و درصورت گزش عمیق، دوره نهفته بین یک تا سه روز و حداکثر 9روز طول می‌کشد.
وی داروهای ضد ویروسی را تنها راه درمان این بیماری عنوان کرد که به صورت خوراکی و وریدی استفاده می‌شوند و گفت: از نظر تأمین دارو هیچ مشکلی وجود ندارد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی