[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۰۱۸
  • دوره جدید

دسر یونانی، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای دسر یونانی
آرد سمولینا: 1 پیمانه
شکر: 1 و یک دوم پیمانه
شیر: 700 میلی لیتر
خامه صبحانه: 300 میلی لیتر
تخم مرغ: 4 عدد
کره در دمای اتاق: 3 قاشق غذاخوری
وانیل: 1 قاشق چایخوری
گلاب: 2 قاشق غذاخوری
کره ذوب شده: 250 گرم
خمیر فیلو (یوفکا): یک بسته
برای شربت
آب: 400 میلی لیتر (2 پیمانه)
شکر: 300 گرم
پوست لیمو ترش: 1 عدد
آب لیمو ترش: 2 قاشق غذاخوری

این دسر خوشمزه از کشور یونان آمده است. زیر و روی آن لایه‌های خمیر فیلو یا همان یوفکای کره‌ای است که در فر برشته شده‌اند و وسطش هم از دسر سمولینای نرم و خوشمزه تشکیل شده است. در آخر هم مقداری شربت روی دسر ریخته می‌شود و کمی حالت باقلوا پیدا می‌کند.
دسر یونانی برای سرو در سفره‌های افطار ماه رمضان هم عالی است.

 

طرز تهیه
مرحله اول
اول از همه شربت را آماده کنید. آب، شکر، پوست لیموترش و آب لیمو را داخل قابلمه‌ای بریزید و روی شعله گاز قرار دهید. وقتی جوش آمد، شعله را کم کنید و 4دقیقه صبر کنید. سپس شربت را از روی گاز بردارید و بگذارید خنک شود. پوست لیمو ترش را از آن خارج کنید.
مرحله دوم
کف قالب را با کره ذوب شده چرب کنید. یک لایه خمیر فیلو کف قالب بیاندازید (طوری که دیواره قالب را هم قدری بپوشاند.) سپس روی خمیر را خوب با کره ذوب شده چرب کنید. این کار را برای چهار لایه خمیر دیگر هم تکرار کنید.
مرحله سوم
آرد سمولینا، شکر، شیر، خامه، 3قاشق کره، گلاب و وانیل را در شیرجوش بریزید و روی گاز بگذارید تا جوش بیاید و غلیظ شود. در این مدت مرتب مواد را هم بزنید.
مرحله چهارم
زرده و سفیده تخم‌مرغ‌ها را از هم جدا کنید. سفیده‌ها را با همزن بزنید تا فرم بگیرد. زرده‌ها را نیز در ظرف دیگری خوب بزنید. زرده و سفیده را داخل شیرجوش روی مواد کاستارد بریزید. به هم زدن ادامه دهید تا کاستارد غلیظ به دست آید. کاستارد را روی خمیرهای داخل قالب بریزید.
مرحله پنجم
همه خمیرهای باقیمانده را روی کاستارد بچینید. بین لایه‌ها کره بمالید. می‌توانید در این مرحله دسر را برش بزنید.
مرحله ششم
حدود یک ساعت در فر گرم شده 180درجه سانتیگراد قرار دهید تا خمیر فیلو برشته شود و کاستارد خودش را بگیرد. در آخر چند دقیقه شعله روی فر را روشن کنید تا روی دسر طلایی رنگ شود.
مرحله هفتم
وقتی دسر آماده شد، شربت را روی آن بریزید و بگذارید خنک شود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی