آیا انار برای دیابت مفید است؟، روزنامه شیراز نوین
یکی از مطالعات Journal of Medicinal Food در سال ۲۰۰۷، عملکرد هایپوگلایسمی Hypoglycemia دانهها، گلها و آب انار را تأیید کرده است و همچنین نشان میدهد که سه نوع آنتیاکسیدان مؤثر و ضددیابت در انار وجود دارند.
به گزارش بهداشت نیوز، دانهها و گل میوه انار میتوانند خواصی را ارائه بدهند که برای کاهش دادن قند خون مناسب هستند و بهطور بالقوه برای افراد مبتلا به هایپرگلایسمی hyperglycemia و بیماری دیابت مفید محسوب میشوند.
*هایپرگلایسمی یا هیپرگلاسمی hyperglycemia : هیپرگلیسمی وضعیتی است که در آن مقادیر زیاده از حد گلوکز در پلاسمای خون موجود است.
از سالها پیش تا کنون، پزشکان و محققان زیادی درباره دانهها، گل، عصاره و ترکیبات مختلف انار مطالعه کردهاند و سعیشان بر این بوده است که مکانیسم این ترکیبات را بشناسند. برای مثال، یکی از مطالعات
Journal of Medicinal Food در سال ۲۰۰۷، عملکرد هایپوگلایسمی Hypoglycemia دانهها، گلها و آب انار را تأیید کرده است و همچنین نشان میدهد که سه نوع آنتیاکسیدان مؤثر و ضددیابت در انار وجود دارد.
* هیپوگلیسمی یا هایپوگلیسمی Hypoglycemia: به پایین افتادن قند خون کمتر از حد معمول گفته میشود.
در ادامه با بخشی از یافتههای آنان درباره انار آشنا میشویم:
خواص میوه انار و آب انار
براساس گزارش مرکز پزشکی مریلند Maryland، میوه انار بهصورت بومی در کشور ایران رشد میکند و از آنجا به بخشهایی از اروپا، آسیا، آفریقا و مدیترانه انتقال پیدا کرده است. انار از چند هزار سال پیش دارای اهمیت ویژهای در طب سنتی بوده و هم خواص آنتیاکسیدانی، آنتیباکتریال و ضد ویروسی آن توسط محققان بررسی شده است. البته مطالعات مدرن روی نمونههای انسانی نه کافی بودهاند و نه همراه با قطعیت. دوز مصرفی استاندارد برای استفاده از آب انار با هدف دستیابی به نتایج پزشکی هنوز تعیین نشده است، اما بعضی از محققان میگویند که نوشیدن ۲۳۰ تا ۳۵۰ میلیلیتر آب انار در طول روز میتواند مفید و بیخطر باشد. با این حال، محققان تأکید میکنند که افراد مبتلا به بیماری دیابت نباید آب انار یا میوه انار را بدون تأیید پزشک مصرف کنند.
خواص دانههای انار
در سال ۲۰۰۷، مجله آفریقایی داروهای سنتی، مکمل و جایگزین Traditional، Complementary and Alternative Medicines مطالعه مهمی را منتشر کرد که به اثرات چندین نوع از ترکیبات گیاهی، از جمله دانههای انار، در راستای کاهش قند خون در افراد مبتلا به بیماری دیابت اختصاص داشت. یافتههای این مطالعه حاکی از آن هستند که اگر بیماران دیابتی از دانههای انار استفاده کنند، هیچ تفاوت قابل توجهی در سطح قند خون ناشتای آنان نسبت به گروه کنترل بهوجود نمیآید.
خواص عصاره دانههای انار
در سال ۲۰۰۱، یکی از مطالعات فیتوتراپیPhytotherapy نشان داد که مصرف عصاره گرفته شده از دانههای انار، اثرات هایپوگلایسمی قابل توجهی در میان نمونههای حیوانی دارد و قند خون را در این نمونهها تا ۵۰ درصد کاهش میدهد. محققان میگویند که تفاوت اثرگذاری بین خود دانههای انار و عصاره گرفته شده از آنها احتمالاً به این مسئله ارتباط دارد که غلظت ترکیبات دارای اثر هایپوگلایسمی در عصاره این دانهها بیشتر است و درنتیجه اثربخشی بسیار بیشتری در راستای کاهش قند خون دارد.
فیتوتراپی Phytotherapy: فیتوتراپی یا گیاهان دارویی به مطالعه گیاه شناسی و استفاده از گیاهانی گفته میشود که برای اهداف دارویی یا تکمیل رژیم غذایی استفاده میشوند.
خواص گل انار
طبق گزارش دیابت، چاقی، متابولیسم(سوخت و ساز بدن) Diabetes، Obesity and Metabolism در سال ۲۰۰۸، بعضی از پزشکان با الهامگیری از طب آیورودا Ayurveda و هندی، گل انار را با هدف درمان بیماری دیابت برای بیماران تجویز میکنند. این گزارش نشان میدهد که ترکیبات خاصی در گل انار به نام PPARsوجود دارند که میتوانند در تنظیم قند خون مؤثر باشند. بهعلاوه، امروزه PPARs شیمیایی بهطور وسیعی برای درمان هایپرگلایسمی مورد استفاده قرار میگیرد.
آیورودا Ayurveda: یک علم باستانی و کهن است که در هند مرکز توجه است، اگر چه در کشورهای دیگر نیز در قالب طب جایگزین استفاده میشود. در آیوردا از گیاهان طبی، ماساژ و یوگا برای درمان بیماران استفاده میشود.
PPAR: مخفف peroxisome proliferator-activated receptor است (به معنای گیرنده فعال پرالیفراتور پروکسیسوم) و برای درمان علائم سندروم متابولیک و عموماً برای کاهش تری گلیسیرید و قند خون استفاده میشود؛ در واقع نوعی دارو محسوب میشود.
با تمام این اوصاف توصیه میشود هر میوهای و همچنین انار را به طور کامل میل کنید تا از تمام مواد مغذی آن بهره بگیرید.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین