[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۷۵
  • دوره جدید

طرز تهیه توپک زعتر، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 80 دقیقه
 زمان پخت: 30 دقیقه

 مواد لازم برای 8 نفر
آرد سفید: 2 و یک دوم پیمانه
پودر خمیر ترش: 1 قاشق غذاخوری
شکر: 1 قاشق غذاخوری
شیرخشک: یک دوم پیمانه
روغن مایع: یک چهارم پیمانه
آب ولرم: 1 پیمانه
نمک: به مقدار لازم
شیر: یک دوم پیمانه
ادویه زعتر: به مقدار لازم
پنیر کیبی: به مقدار لازم

قبل از اینکه طرز تهیه توپک زعتر را به شما بگویم، می‌خواهم برایتان توضیح بدهم که ادویه زعتر چیست و چه خواصی دارد. زعتر یک نوع ادویه ترکیبی است که معمولاً به صورت خام استفاده می‌شود. از آن می‌توانید برای چاشنی انواع غذاها استفاده کنید. ماده اصلی ادویه زعتر، آویشن کوهی است که خیلی هم معطر هست. این چاشنی معطر محصول آفریقای شمالی و خاورمیانه است. مردمان این مناطق باور دارند که این ادویه اثر مثبتی روی حافظه دارد.
با این تفاسیر اگر برای صبحانه بچه‌ها توپک زعتر درست کنید برایشان یک روز پر انرژی را رقم زدید. البته خوراکی‌های مقوی دیگری هم هست که بتوانید برای وعده صبحانه درست کنید، مثل مافین صبحانه، کولاش و مافین جو دوسر پرک؛ اما قطعاً این توپک هم ارزش امتحان کردن دارد.
یکی دیگر از خواص ادویه زعتر این است که باعث افزایش گردش خون در رگ‌ها می‌شود. پس توپک زعتر هم تمامی ‌این خواص بی‌نظیر را دارد. تازه به خاطر افزودن مواد دیگری مثل پنیر، آرد و … ارزش غذایی بالاتری هم دارد.
 طرز تهیه 
 مرحله اول : آماده کردن خمیر
برای درست کردن توپک‌های زعتر خوشمزه اول باید آرد و شیر خشک را داخل یک ظرف الک کنید. خمیرمایه، شکر، نمک و روغن مایع را به آن‌ها اضافه کرده و هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند. در ادامه آب ولرم را کم کم داخل مواد ریخته و با دست ورز دهید تا خمیر نرمی ‌به دست بیاید و به دست نچسبد. اگر یک دفعه تمام آب را اضافه کنید ممکن است خمیر شما شل شود. روی خمیر آماده شده را با یک پارچه یا سلفون به مدت 40 دقیقه بپوشانید تا عمل بیاید.
 مرحله دوم : آماده کردن توپک‌ها
پس از گذشت زمان مورد نظر، خمیر شما برای درست کردن توپک‌ها آماده است. قبل از اینکه روی خمیر را باز کنید یک بسته پنیر کیبی را به چهار قسمت تقسیم کنید و کنار بگذارید. سپس روی خمیر را باز کرده و پف آن را با دست بخوابانید. مقدار کمی ‌از خمیر برداشته و کف دست پهن کنید. یک تکه از پنیرها را روی خمیر گذاشته و آن را گرد کنید.
خمیر گرد شده را ابتدا داخل شیر و سپس در ادویه زعتر بغلتانید تا کاملاً ادویه به آن بچسبد. تمام توپک‌ها را به همین شکل آماده کرده و روی یک سینی قرار دهید.
 مرحله سوم: سرخ کردن توپک زعتر
این توپک‌ها باید داخل روغن فراوان سرخ شوند. برای این منظور، یک ظرف کوچک برای سرخ کردن آن‌ها در نظر گرفته و حداکثر تا 2/3 آن را روغن بریزید. وقتی روغن کاملاً داغ شد توپک‌های آماده شده را داخل آن گذاشته و سرخ کنید. می‌توانید یک دستمال را روی سینی قرار دهید و توپک زعتر سرخ شده را روی آن قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
 
 نکات کلیدی 
 می‌توانید به جای پنیر کیبی از هر نوع پنیر خامه‌ای دیگری نیز استفاده کنید.
 می‌توانید توپک‌ها را اول داخل مخلوط زرده تخم مرغ و شیر بزنید سپس داخل ادویه زعتر بغلتانید.
 اگر طعم پنیر را دوست نداشته باشید می‌توانید آن را حذف کرده یا از یک تکه شکلات استفاده کنید، اما اصل دستور استفاده از پنیر می‌باشد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی