[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۰۹۰
  • دوره جدید

دال عدس (غذای تند جنوبی)، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 3 نفر
دال عدس (عدس قرمز) 1 و یک دوم پیمانه
پیاز درشت 1 عدد
سیر 5 حبه
سیب زمینی 1 عدد
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
تمرهندی 3 الی 4 قاشق غذاخوری
فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
زردچوبه یک دوم قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
ادویه دلخواه به مقدار لازم (اختیاری)
آب جوش 5 پیمانه

باز هم ما آومدیم با یه غذای تند جنوبی. غذایی خوشمزه و کاملاً گیاهی که برای افراد وگان از هر نظر مناسبه. اسم خوشمزه امروز خورش دال عدس هست. این غذا توی جنوب خیلی طرفدار داره و دست بر قضا خیلی هم ساده و آسون پخته می‌شود. مطمئنم که همتون می‌دونید اما جهت اطمینان بگم که دال عدس به همون عدس قرمز میگن. این نوع عدس بیشتر در مناطق جنوبی کشور کشت میشه. 
با این نوع عدس سوپ هم درست می‌کنند. به جرأت می‌تونم بگم سوپ دال عدس یکی از خوشمزه‌ترین پیش غذاهای روی کره زمین به حساب میاد! حالا دیگه تصور کنید خورشتش چی می‌تونه باشه! معمولاً جنوبی‌ها این غذا رو با برنج یا گمنه (بلغور دم کشیده) می‌خورند. به خاطر همین از لفظ خورش براش استفاده کردم. البته میشه خورش عدس قرمز رو با نون هم میل بفرمایید. نحوه سرو کاملاً سلیقه‌ای است. 
طرز تهیه 
1- ابتدا عدس‌های‌قرمز را شسته و کنار بگذارید.  
2- در یک قابلمه مقداری روغن بریزید. سپس پیازهای نگینی شده را نیز به روغن اضافه کرده و تفت دهید. 
3- وقتی پیازها مقداری تفت خوردند سیر را نیز به قابلمه اضافه کنید. می‌توانید سیرها را رنده یا له کنید. 
4- وقتی سیر و پیاز به اندازه کافی سرخ شدند شعله گاز را پایین بکشید. سپس زردچوبه، فلفل قرمز، ادویه کاری، فلفل سیاه و رب را نیز به سیر و پیاز اضافه کنید. این مواد را هم بزنید تا جایی که بوی خامی رب گرفته شود. 
5- بعد از آنکه رب به اندازه کافی سرخ شد دال عدس‌های‌شسته شده را نیز به محتویات قابلمه اضافه کنید. حدود 5 پیمانه آب جوش در قابلمه بریزید. وقتی خورش شروع به قل زدن کرد، درب قابلمه را گذاشته و شعله را کم کنید. مراقب باشید شعله گاز زیاد نباشد چون ممکن است غذا سر برود. 
6- تمر هندی را در نصف فنجان آب گرم به خوبی حل کرده و از صافی رد کنید. سیب زمینی‌ها را نیز نگینی اما نسبتاً درشت خرد کنید. 
7- حدود بیست دقیقه بعد، وقتی دال عدس‌ها پختند و غلظت آب خورش به اندازه مناسب رسید سیب زمینی و تمر هندی حل شده را نیز اضافه کنید. 
8- مقداری نمک نیز داخل خورش بریزید. سپس درب قابلمه را بسته و حدود نیم ساعت زمان بدهید تا سیب زمینی پخته و غذا کاملا جا بیفتد. 
9- خورش عدس قرمز تقریباً غلیظ است و در پایان آب چندانی ندارد. 
 نکات کلیدی 
- مقدار فلفل را می‌توانید بنابر ذائقه خود تغییر دهید. 
- اگر دوست دارید خورش ترشی بیشتری داشته‌باشد در پایان مقداری آبغوره داخل آن بریزید. 
- برای پخت یک دال عدس کاملاً رژیمی می‌توانید سیب زمینی را حذف کنید.
- می‌توانید سیب زمینی را جدگانه پخته و در خورش رنده کنید. در این صورت غلظت آن بیشتر می‌شود. 
- اگر علاقه‌ای به طعم‌های‌ترش ندارید می‌توانید داخل دال عدس تمرهندی نریزید. 
- هرچه مقدار سیر در این غذا بیشتر باشد خوش طعم‌تر است. 
- می‌توانید یک قاشق از رب گوجه را با سس فلفل تند جایگزین کنید. (برای تندی بیشتر)

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی