[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۷۵
  • دوره جدید

سماق قهوه‌ای بهتر است یا قرمز؟، روزنامه شیراز نوین

سماق یکی از چاشنی‌های بسیار خوشمزه است که درکنار غذاهای ‌ایرانی مانند کباب طعم فوق‌العاده‌ای خواهد داشت و همین طور سماق یک ادویه پرخاصیت نیز شناخته می‌شود.
به گزارش نمناک، کباب یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای ‌ایرانیست که طعم بی‌نظیر آن با افزودن کمی ‌سماق دلچسب‌تر می‌شود، البته سماق ادویه ترش مزه‌ای است که نه تنها در کنار کباب بلکه چاشنی بسیاری از غذاها و دسرهای دیگر است. خواص سماق تنها به کاربرد آن در آشپزی مربوط نمی‌شود بلکه سماق خواص دارویی فراوانی دارد که در ‌این بخش از نمناک به بررسی مختصر خواص سماق قهوه‌ای و سماق قرمز، نحوه تشخیص سماق اصل از تقلبی و... پرداخته‌ایم.
سماق مرغوب چه رنگی دارد؟
سماق قرمز از مرغوبیت و خلوص بهتری نسبت به نوع قهوه‌ای آن برخوردار می‌باشد و دارای بافتی یکدست‌تر و نرم‌تر از سماق قهوه‌ای بوده و طعمی ‌بهتر دارد.
بهترین سماق ‌ایران در آذربایجان شرقی
هوراند یکی از مهم‌ترین قطب‌های تولید سماق در کشور است، سماق‌ این شهرستان در دل جنگل‌های ارسباران آذربایجان شرقی تولید و به عنوان مرغوب‌ترین سماق کشور محسوب می‌شود.
روستای خانیک شهرستان گناباد نیز دارای سماق مرغوبی بوده و به عنوان پایتخت سماق ‌ایران معروف است.
ادویه سماق بر مبنای نوع میوه و فراوری آن به دو نوع تقسیم می‌شود:
سماق قهوه‌ای
سماق قرمز
تفاوت سماق قهوه‌ای با سماق قرمز
سماق قهوه‌ای و سماق قرمز هر دو دارای خواص فراوان بوده و مزه‌ای ترش شبیه لیمو دارند اما در مواردی با یکدیگر متفاوتند:
در سماق قرمز پوست میوه به صورت کامل گرفته می‌شود اما در سماق قهوه‌ای ‌این طور نیست.
سماق قرمز و سماق قهوه‌ای در زمان چیده شدن متفاوتند، سماق قرمز زمانی چیده می‌شود که میوه هنوز قرمز است، به همین دلیل رنگ پودر آن قرمز خواهد بود.
سماق قهوه‌ای کمی ‌ترش‌تر بوده و ترشی سماق قرمز کمتر است.
سماق قرمز نسبت به سماق قهوه‌ای سطح و بافتی صاف و یکدست‌تر دارد.
سماق قهوه‌ای برای چی خوبه؟
خواص سماق قهوه‌ای عبارت‌ است از:
سماق قهوه‌ای دارای چربی‌هایی سالم چون اسید اولئیک و اسید لینولیئیک است، اسید اولئیک چربی اشباع نشده است که با سلامت قلب در ارتباط می‌باشد.
مصرف سماق قهوه‌ای به دلیل داشتن فیبر زیاد سبب افزایش سلامت دستگاه گوارش می‌شود.
سماق قهوه‌ای حاوی برخی از ویتامین‌های ضروری مانند ویتامین B1، B6، B2 و C برای بدن است.
سماق قهوه‌ای ماده‌ای غنی از ترکیبات آنتی‌اکسیدان است.
مصرف سماق قهوه‌ای به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی به کاهش التهاب موجود در بدن و درمان بیماری‌های قلبی و سرطانی کمک می‌کند.
مصرف سماق قهوه‌ای قند خون را متعادل می‌کند زیرا ماده‌ای مؤثر برای کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت است.
سماق قهوه‌ای به کاهش درد عضلانی کمک می‌کند.
سماق برای کاهش وزن و لاغری بسیار مفید می‌باشد.
غرغره دم کرده سماق قهوه‌ای برای تورم گلو و دهان بسیار مؤثر و مفید است.
مالیدن سماق قهوه‌ای به دندان‌ها باعث تقویت دندان و لثه‌ها می‌شود و برای دندان درد مفید می‌باشد.
سماق قهوه‌ای ضد میکروبی می‌باشد.
سماق قهوه‌ای ادرار آور می‌باشد و تب را پایین می‌آورد.
آنتی‌اکسیدان بالای سماق باعث سم زدایی کبد شده و به درمان کبد چرب کمک می‌کند
سماق قهوه‌ای برای درمان هموروئید یا بواسیر و درمان خون‌ریزی بواسیر بسیار مفید است.
سماق قهوه‌ای به دلیل داشتن مقدار زیادی ویتامین C در کاهش چین و چروک و جوان شدن پوست صورت مؤثر است.
عوارض و مضرات سماق قهوه‌ای
مضرات سماق قهوه‌ای عبارت‌ است از:
برخی افراد به مصرف سماق حساسیت دارند، مصرف سماق قهوه‌ای در ‌این افراد موجب واکنش آلرژیک شدید می‌شود.
مصرف سماق همراه با داروهای کاهش قندخون مضر است زیرا سماق باعث کاهش قند خون می‌شود.
خواص سماق قرمز عبارتند از:
درمان آرتروز- مانع پیری زودرس- درمان گلو درد- درمان کبد چرب- سفید کننده دندان و تقویت لثه- درمان چاقی (لاغری)-کنترل قند خون- مانع از بیماری‌های عروق- ضد عفونی کننده- درمان حساسیت‌های پوستی- درمان بواسیر-ضد سکته- ضد سرطان- بهبود زخم‌های سطحی- آرام بخش معده- تب بر- کاهش تعریق- مفید برای کودکان- مفید برای دوران بارداری.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی