[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۷۵
  • دوره جدید

کاهش وزن فقط یکی از خواص ‌این سبزی معطر است ، روزنامه شیراز نوین

کرفس، یکی از سبزیجات پرمصرفی است که به‌‌خاطر مقدار آب فراوان انتخاب خوبی در رژیم غذایی است. کرفس منبع غنی از ویتامین‌ها مانند ویتامین‌های C، K و همچنین آنتی‌اکسیدان‌هاست که برای بهره‌مندی از خواص آن توصیه می‌شود به‌شکل خام یا پخته در رژیم غذایی گنجانده ‌شود.
به گزارش بهداشت نیوز، در ادامه ‌این مطلب به 5 فایده عادت به خوردن کرفس اشاره خواهیم کرد که به ترتیب عبارتند از:
1. تسهیل گوارش
کرفس منبع غنی فیبرهاست که تأثیر خوبی بر سلامت بدن دارند و به‌خصوص در بهبود گوارش مؤثر هستند. فیبرها بدون ‌‌این که هضم شوند به‌آرامی‌در مجرای گوارشی حرکت کرده و دفع مواد زائد را تسهیل می‌کنند. فیبرها همچنین به‌عنوان پری‌بیوتیک عمل می‌کنند که غذای باکتری‌های مفید روده یا میکروبیوم هستند و در جذب ریزمغذی‌ها و هضم غذاها تأثیر دارند. مطالعات نشان می‌‌‌دهد که خوراکی‌های سرشار از فیبر تأثیر مثبتی در برابر دیگر بیماری‌ها نظیر هموروئید، ریفلاکس و زخم‌های روده‌ای دارند. 
2. تقویت استخوان‌ها
کرفس یکی از منابع غنی ویتامینK است. گرچه نقش ‌این ویتامین در انعقاد خون شناخته‌شده‌تر است اما ریزمغذی اساسی برای سلامت استخوان‌ها نیز محسوب می‌شود. ویتامینK برای عملکرد مطلوب استئوکلسین ضروری است که نوعی هورمون پروتئینی است که اساساً در استخوان‌ها وجود دارد. مطالعات نیز نشان می‌دهد که‌ این ویتامین در افزایش غلظت موادمعدنی در استخوان‌ها مؤثر است و خطر شکستگی‌ها را کاهش می‌دهد. هر لیوان کرفس می‌تواند حدود 80 درصد نیاز روزانه به ویتامینK را تأمین کند. البته کرفس تا حدی حاوی کلسیم است که رشد و متابولیسم استخوان‌ها را تسهیل می‌کند.
3. مقابله با رادیکال‌های آزاد
رادیکال‌های آزاد ترکیباتی مضر هستند که تحت ‌تأثیر عوامل مختلف مانند استرس، آلودگی هوا و تغذیه ناسالم در بدن تجمع پیدا می‌کنند. ‌این ترکیبات به‌مرور به سلامت بدن آسیب می‌رسانند و زمینه ساز آسیب سلول‌ها و بروز بیماری‌های مزمن مانند بیماری­‌های قلبی‌عروقی، سرطان و دیابت می‌شوند. کرفس سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست که با عملکرد ‌این ترکیبات مضر مقابله می‌کنند. آنتی‌اکسیدان‌ها از جمله ویتامینC در کاهش التهابات بدن نقش دارند.
4. تنظیم قند خون
فیبر بالا در کنار قند پایین به تنظیم قند خون کمک می‌کند. فیبرها روند جذب قند خون را کاهش می‌دهند که از افزایش و افت ناگهانی قند خون جلوگیری می‌شود. کرفس همچنین حاوی مقدار قابل توجهی پروتئین است که براساس مطالعات، رژیم غذایی سرشار از پروتئین نیز سطح قند خون را کاهش می‌‌دهد و در کنترل قند خون نقش دارد. 
5. تسهیل کاهش وزن
کرفس انتخاب عالی در رژیم غذایی متعادل و حفظ تناسب اندام است.کرفس کالری و کربوهیدرات کمی ‌دارد که می‌توان در انواع سالاد و غذا طی دوران رژیم لاغری اضافه کرد. فیبرها و پروتئین‌ها نیز در کاهش وزن نقش دارند. فیبرها هضم آهسته‌ای دارند و مانع از ضعف شده و اشتها را کم می‌کنند. پروتئین‌ها نیز سطح هورمون گرلین را که احساس گرسنگی را تحریک می‌کند، کاهش می‌دهد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی