مواد سمی غذای کبابی ریسک روماتیسم مفصلی را افزایش میدهد ، روزنامه شیراز نوین
یک مطالعه جدید نشان میدهد که مواد شیمیایی سمی که از اگزوز خودرو، سیگار کشیدن و کباب کردن در حیاط خلوت ایجاد میشوند، ممکن است خطر ابتلا به بیماری آرتریت روماتوئید را افزایش دهند.
به گزارش مهر بهنقل از هلثدی نیوز، این مواد شیمیایی سمی هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقهای (PAHs) نامیده میشوند. آنها در پی سوختن زغال سنگ، نفت، گاز، چوب یا تنباکو تشکیل میشوند. به گفته محققان، کباب کردن گوشت و سایر غذاها با شعله نیز به تشکیل PAH منجر میشود.
«کریس دی آدامو»، سرپرست این پژوهش از دانشگاه مریلند، میگوید: در حالی که به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است، یافتهها نشان میدهد که هیدروکربنهای پلی آروماتیک ممکن است نقش مهمی در ایجاد آرتریت روماتوئید داشته باشند. افرادی که در معرض خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید هستند باید نسبت به هیدروکربنهای پلی آروماتیک محتاط باشند و منابع قابل تغییر تماس را به حداقل برسانند.
نمونههای خون و ادرار نزدیک به ۲۲۰۰۰ بزرگسال نشان داد افرادی که بالاترین سطح PAH را داشتند، بالاترین خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید را داشتند.
آرتریت روماتوئید(روماتیسم مفصلی)، یک بیماری خودایمنی و التهابی است که در درجه اول مفاصل را تحت تأثیر قرار میدهد و باعث آسیب بافتی و درد طولانیمدت میشود. مفاصل، ممکن است تغییرشکل دهند و افراد مبتلا به این بیماری روی پاهای خود ناپایدار باشند. زنان بیشتر از مردان به آرتریت روماتوئید مبتلا میشوند. علت شناخته شده نیست، اما تصور میشود که ژنها، جنسیت و سن و عوامل محیطی مانند سیگار کشیدن، تغذیه و سبک زندگی در ابتلا به این بیماری نقش داشته باشد.
با این حال، PAH ها در محیط زیاد هستند؛ سطح PAH در افراد سیگاری بالاتر است. نویسندگان این مطالعه خاطر نشان کردند که منابع دیگر عبارتند از محیطهای داخلی، اگزوز وسایل نقلیه موتوری، گاز طبیعی، دود ناشی از آتشسوزی چوب یا زغال، دود ناشی از آسفالت جادهها و مصرف غذاهای کبابی یا زغالیشده.
بر اساس این گزارش، سیگار یک عامل خطر شناختهشده برای آرتریت روماتوئید است و سطح PAH حدود ۹۰ درصد از ارتباط بین سیگار کشیدن و آرتریت روماتوئید را تشکیل میدهد.
دی آدامو، توصیه میکند از دود سیگار از خودداری کنید و غذاهای سوخته نخورید.
او خاطر نشان کرد: مزهدار کردن غذاهای کبابشده با ادویهجات و گیاهان، تشکیل PAH و سایر سموم مضر را کاهش میدهد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین