سرهنگ کاووس محمدی: سه شهر شیراز، مرودشت و کازرون در صدر خودکشی، روزنامه شیراز نوین
پایگاه خبری پلیس: معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی فارس، گفت: خودکشی در لغت یعنی شخصی خود را به وسیلهای بکشند و در اصطلاح خودکشی عبارت است از اقدام به امری که موجب مرگ انسان باشد.
سرهنگ «کاووس محمدی» بیان کرد: وجه تمایز خودکشی با قتل عمد و آدم کشی عبارت است از اینکه یکی از شرایط تحقق قتل عمد مجزا بودن قاتل و مقتول است اما در خودکشی هر دو یکی هستند. موضوع قتل دیگرکشی است پس کشتن خویش یا خودکشی نمیتواند موضوع قتل قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: از نگاه فقه جزایی در رابطه با خودکشی، باید گفت حیات ودیعه و امانت الهی بوده و نقطه عزیمت اعتلا و کمال آدمی است. خیانت در این امانت از نظر عقل، مذهب و اخلاق غیر قابل بخشش میباشد. جنایت علیه تمامیت جسمانی خود اهانت به خداوند متعال تلقی و اسلام آن را گناهی نابخشودنی اعلام نموده است.
سرهنگ محمدی افزود: از دیدگاه قرآن کریم در آیه ۲۹ سوره نسا میفرمایند: خودتان را نکشید به درستی که خداوند نسبت به شما مهربان است. حضرت علی(ع) در این باره میفرمایند: مؤمن ممکن است به هر نوع مرگی بمیرد اما خودکشی نمیکند، پس کسی که بتواند خون خود را حفظ کند و با این وجود از قتل خود جلوگیری نکند تا کشته شود قاتل خود خواهد بود.
این مقام انتظامی با اشاره به اینکه فقهای شیعه با یکدیگر اتفاق نظر دارند، گفت: هرگاه کسی عمداً مرتکب قتل خود شود، دیه و کفاره به او تعلق نمیگیرد. اما به موجب قانون خودکشی و خودزنی مطلقاً جرم انگاری نشده و تنها مستند قانونی مرتبط با این موضوع بند (ب) ماده ۷۴۳ از کتاب تعزیرات است و در بحث جرایم رایانهای که تصریح داشته: هر کسی از طریق سامانههای رایانهای یا مخابراتی یا حاملهای داده مرتکب اعمال زیر شود، مجازات خواهد شد. چنانچه افراد را به ارتکاب جرایم منافی عفت یا استعمال مواد مخدر یا روان گردان یا خودکشی و...تحریک، ترغیب یا تهدید یا دعوت کرده یا فریب دهد یا شیوه ارتکاب یا استعمال آنها را تسهیل کند یا آموزش دهد، به حبس از ۹۱روز تا ۱سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا ۲۰میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم میشود.
سرهنگ محمدی، متخصص جرم یابی، بیان داشت: در بررسی پروندههای خودکشی سال 95 در سه شهرستان برزگ استان به ترتیب در شهرستان شیراز با 43درصد در شهرستان مرودشت با 9درصد و در شهرستان کازرون با 6درصد بیشترین آمار خودکشیهای استان را به خود اختصاص داده اند. در بررسی مقایسه بین وقوع قتل و خودکشی در سال 95 آمار وقوع خودکشی نسبت به قتل 276درصد و بیش از دو برابر قتل در استان فارس واقع شده است که در بررسی علل و عوامل خودکشی با توجه به پروندههای موجود عواملی چون اختلافات خانوادگی با 32درصد، بیکاری با 19درصد و افسردگی ناشی از مشکلات روحی و روانی با 17درصد زمینه ساز خودکشی در سطح استان فارس بوده است که عمدتاً با ابزاری از قبیل حلقه آویزی با 70درصد و سلاح گرم با 12درصد و در سایر موارد 18درصد به وقوع پیوسته است. فراوانی وقوع خودکشیها مربوط به مردان با 80درصد و بیشترین وقوع در افراد مجرد با 56درصد را به خود اختصاص داده است.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی فارس، دو راهکار مهم و اساسی را برای پیشگیری از خودکشی ارائه داد و اظهار کرد: والدین باید به محض اطلاع از مشکلات روحی و روانی فرزندان خود بلافاصله به مراکز مشاوره مراجعه و موضوع را با کارشناسان مشاوره در میان بگذارند که در این میان مرکز مشاوره آرامش نیروی انتظامی واقع در پل حر آماده ارائه خدمات رایگان به مراجعان میباشد.
سرهنگ محمدی با اشاره به موضوع طرح همیار خودکشی، خاطرنشان کرد: بهترین راهکار در مدارس و دانشگاهها، طرح همیار خودکشی است که از طریق مشخص نمودن افرادی در بین دانش آموزان، دانشجویان و سربازان در پادگانها با آموزشهای لازم میتوان به محض اطلاع از وجود افرادی که دارای مشکلات روحی و روانی هستند بلافاصله به مسئولان امر یا خانوادههای آنها اطلاع داد تا اقدامات به پیشگیری و درمانی به موقع انجام شود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین