[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۹۳
  • دوره جدید

اهمیت کاهش مصرف غذاهای کنسرو‌شده در برنامه غذایی روزانه، روزنامه شیراز نوین

«اعظم زمانی»، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب:
برای کاهش فشارخون، توصیه می‌شود مصرف غذاهای کنسروی و غذاهای آماده که در خارج از منزل تهیه می‌شود را محدود کنیم، چراکه حاوی مقادیر زیادی نمک و چربی است.
امروزه، فشارخون بالا یکی از مشکلات بهداشتی در جهان محسوب می‌شود؛ فشارخون بالا سبب افزایش خطر حملات قلبی، سکته و نارسایی کلیه را به همراه دارد و خطر این عوارض در صورت وجود بیماری دیابت، افزایش چشمگیری می‌یابد.
اما فشارخون بالا قابل پیشگیری و درمان است و می‌توان با پیشگیری و کنترل آن، ناتوانی ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش داد.
برای پیشگیری از این بیماری و براساس توصیه‌های استاندارد، بهتر است میزان نمک مصرفی روزانه کمتر از ۵‌ گرم(یک قاشق مربا‌خوری) باشد؛ در واقع کل نمک مصرفی در تهیه غذا  و نمکی که از نان، پنیر، رب گوجه‌فرنگی و سایر غذاهای کنسروی، آماده و فست‌فودها مصرف می‌شود، باید کمتر از ۵ گرم در روز باشد. همچنین توصیه شده است بیماران قلبی، افرادی که فشارخون بالا دارند و افراد بالای ۵۰‌ سال، روزانه کمتر  از ۳ ‌گرم نمک مصرف کنند.
در چه غذاهایی مقدار نمک زیادی وجود دارد؟
غذاهای فرآوری‌شده و آماده از قبیل همبرگر، سوسیس و کالباس، ماهی دودی، غذاهای کنسروی و انواع پیتزا، تنقلاتی نظیر چوب‌شور، ذرت بوداده، فرآورده‌های غلات حجیم ‌شده، آجیل و مغز دانه‌ها، انواع سس‌ها از قبیل کچاپ، سس سویا و سس سالاد و رب گوجه‌فرنگی،  انواع پودر سوپ آماده، سیب‌زمینی سرخ‌شده همراه با نمک، انواع چیپس و ترشی‌ها از جمله مواد غذایی حاوی نمک فراوان است.
برای کنترل فشارخون چه نکاتی تغذیه‌ای را رعایت کنیم؟
• از غذاهای متنوع استفاده شود: به عبارت دیگر روزانه از مواد غذایی موجود در پنج گروه اصلی غذایی(نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، ‌شیر و لبنیات و پروتئین‌ها) به مقدار توصیه‌شده مصرف کنیم.
• از غذاهای سرشار از فیبر نظیر(نان سنگک و جو) از نوع کم نمک، ماکارونی سبوس‌دار، میوه‌ها و سبزی‌های تازه استفاده کنیم.
• میزان مصرف سبزی‌ها و میوه‌ها در طول روز را به دست کم ۵ وعده، افزایش دهیم.
• روغن ‌های گیاهی نظیر آفتابگردان، کانولا و روغن زیتون را جایگزین روغن‌های حیوانی کنیم.
مواد غذایی با کمترین میزان اسیدهای چرب ترانس و اشباع را انتخاب کرده و از مصرف غذاهای سرخ‌شده، گوشت‌های پرچرب، کیک‌ها، کلوچه‌ها و شیرینی خامه ای که چربی بالا دارد، پرهیز کنیم.
• نان‌هایی را مصرف کنیم که در تهیه آنها جوش‌شیرین به کار نرفته است.
• مصرف غذاهای کنسروی و غذاهای آماده که در خارج از منزل تهیه می‌شود را محدود کنیم، چراکه حاوی مقادیر زیادی نمک و چربی است.
• برای بهبود طعم غذا به‌جای نمک از انواع سبزی‌های معطر، سیر، آب‌لیمو و آب‌نارنج استفاده شود.
 همچنین حذف مصرف بیش از حد نمک در وعده‌های غذایی، نخستین اقدام مفیدی است که باید در پیشگیری و درمان فشار خون بالا انجام دهیم؛ مصرف مواد غذایی دارای پتاسیم، منیزیم و فیبر می‌تواند به کنترل فشارخون کمک کند. میوه‌ها و سبزی‌ها، آجیل، دانه‌ها و مغزها، حبوبات، گوشت بدون چربی و مرغ، منابع خوبی برای کنترل فشار خون بالا هستند.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی