[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۸۸
  • دوره جدید

دمپخت عدس و کلم، روزنامه شیراز نوین

دمپخت عدس و کلم یکی از انواع غذاهای سنتی و خوش‌مزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر شیراز می‌باشد، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با ما همراه باشید:

 مواد لازم برای 4 نفر
برنج: ۳ پیمانه
عدس: ۱ پیمانه
کلم برگ: ۱ عدد کوچک
سبزی پلویی: 500 گرم
هویج: ۲ عدد متوسط
آب‌ لیموترش: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل‌سیاه: به مقدار کافی
زردچوبه و روغن: به مقدار کافی

 طرز تهیه
 مرحله اول
برای تهیه دمپخت عدس و کلم شیرازی ابتدا برنج را می‌خیسانیم، سپس عدس را به همراه ۲ پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب می‌ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا عدس به طور کامل بپزد(نه خیلی سفت نه خیلی له شود.)
 مرحله دوم
در این مرحله کلم برگ را به صورت خلالی ریز خرد می‌کنیم، سپس به همراه ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع در یک قابلمه مناسب تفت می‌دهیم تا کلم کمی سرخ شود، سپس ۱ قاشق چای‌خوری نمک و زردچوبه اضافه می‌کنیم.
 مرحله سوم
در این مرحله کلم و زردچوبه را کمی تفت می‌دهیم تا یک‌دست شوند، در ادامه آب لیموترش را اضافه می‌کنیم و در قابلمه را می‌گذاریم تا کلم به مدت ۵ دقیقه آب بیندازد. در ادامه کلم را تا زمانی که آب آن به طور کامل کشیده شود، تفت می‌دهیم.
 مرحله چهارم
پس از اینکه کلم به طور کامل سرخ و رنگش مایل به قهوه‌ای کمرنگ شد، سبزی پلویی که متشکل از تره، ریحان، ترخون و شوید است را خرد می‌کنیم و به همراه هویج نگینی‌شده به قابلمه حاوی کلم اضافه می‌کنیم.
 مرحله پنجم
در ادامه برنج را به قابلمه اضافه می‌کنیم و به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح مواد آب اضافه می‌کنیم و پس از اینکه آب موجود در قابلمه کشیده شد، عدس پخته‌شده را اضافه می‌کنیم و با مواد دیگر مخلوط می‌کنیم تا یک‌دست شوند.
 مرحله ششم
در این مرحله در قابلمه را می‌گذاریم و زیر قابلمه شعله‌پخش‌کن قرار می‌دهیم تا برنج به مدت یک ساعت دم بکشد. در پایان دمپخت را داخل ظرف مناسب می‌کشیم و به دلخواه به همراه گوشت یا مرغ سرو می‌کنیم.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی