سیبزمینیهایی که بوی بیماری و خطر میدهند ، روزنامه شیراز نوین
مصرف کردن سیبزمینی در هر حالتی مناسب نیست، گاهی اوقات سیبزمینیها بویی میدهند و مصرف آنها بیماری و خطراتی را برای فرد به همراه خواهد داشت.
به گزارش نمناک، فرقی ندارد که سیبزمینی به صورت پخته، سرخشده یا تنوری باشد؛ در هر صورت ممکن است بویی در آن وجود داشته باشد که شما از آن آگاه نباشید که نشاندهنده یک ماده خطرناک و کشنده است. به همین دلیل باید مراقب باشید که اگر سیبزمینی این بو را میداد از آن استفاده نکنید، در غیر این صورت شما را بیمار میکند.
اگر سیبزمینی بوی تلخی بدهد
سیبزمینیها جزو خانواده خوراکیهای خوشمزه هستند که ممکن است داخل بعضی از آنها به طور طبیعی سم سولانین وجود داشته باشد. متخصصان بر این عقیده هستند که شما میتوانید مقدار کمی سولانین را بدون اینکه واکنش زیادی داشته باشد، مصرف کنید اما اگر این سم به شکل نامناسب در بدن ذخیره شده باشد، آسیب ایجاد میکند.
خوشبختانه دو علامت رایج برای این موضوع وجود دارد؛ اینکه سیبزمینی بوی تلخی بدهد یا پوست آن رگههای سبز داشته باشد. البته پوست سبز به خودی خود مضر نیست و نشاندهنده کلروفیل است، اما گاهی اوقات نشاندهنده وجود سم سولانین هم هست. سیبزمینیهای خراب و فاسد، گاز سولانین تولید میکنند که ممکن است فرد را بیمار کند.
خطر سم موجود در سیبزمینی بد بو
سطح بالای سولانین باعث آسیب به سلامت میشود؛ مصرف سیبزمینی که این ماده سمی در آن زیاد وجود داشته باشد، در عرض 24 ساعت ممکن است فرد را وارد کما کند یا باعث مرگ او شود. این آزمایش روی افراد زیادی انجام شده است و مشاهده شده که آنها علامتهایی مثل استفراغ، اسهال، درد شکم و در موارد شدیدتر افسردگی و مشکلات سیستم عصبی مرکزی دارند.
دلیل تولید سم و بوی بد سیبزمینی
علت این تغییر، مشکلات نگهداری از سیبزمینی است؛ مطالعات نشان میدهد که مشکل زمانی ایجاد میشود که سیبزمینی مدت زمان طولانی در معرض نور باشد؛ نور فلورسانس یا نور طبیعی این مشکلات را افزایش میدهد. پس بهتر است آنها را داخل یک کیسه بگذارید و داخل کابینت نگه دارید تا در برابر نور زیاد نباشد و در کل آنها را در محل تاریک و خنک قرار دهید. اگر سیبزمینی شما رگههای سبزی داشت، آنها را دور بریزید. البته برداشتن قسمتهای سبز و پختن سیبزمینی، شاید مقداری از سموم آن را از بین ببرد، اما راه خوبی برای جلوگیری از بیماری نیست.
خطر نگهداری طولانیمدت سیبزمینی
نگهداری طولانیمدت سیبزمینی باعث آسیب خواهد شد؛ نگه داشتن سیبزمینی در محیط تاریک کار درستی است، اما اگر آن را خیلی طولانی نگه دارید، خطرات زیادی برای سلامتی دارد و کیفیت آن اُفت میکند و وضعیت خوبی نخواهند داشت و ممکن است خراب شوند که در چنین حالتی باید بدون شک آنها را دور بیندازید.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین